ABB Ankara’daki etkinlikler nedeniyle Kolej durağını kapattı
Ankara’da Kolej İstasyonu çevresinde gerçekleştirilen yürüyüş nedeniyle ANKARAY istasyonunun giriş ve çıkışları geçici olarak kapatıldı. Bölgeden geçen otobüs hatlarında da yeni güzergâh uygulamasına geçildi.
EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Kolej İstasyonu çevresinde düzenlenen yürüyüş ve etkinlikler nedeniyle güvenlik birimlerinin talebi doğrultusunda ulaşımda geçici değişikliklere gidildi. Alınan önlemler kapsamında ANKARAY Kolej İstasyonu’nun giriş ve çıkışları tamamen kapatıldı. Uygulamanın, bölgede sağlanan güvenlik ve trafik düzenlemeleri çerçevesinde hayata geçirildiği bildirildi.
TRAFİK AKIŞINDA YÖN DEĞİŞİKLİĞİ
Kolej bölgesinden Kızılay yönüne uzanan Ziya Gökalp Caddesi’nde trafik akışı da geçici olarak durduruldu. Trafik ekiplerinin aldığı karar doğrultusunda araç geçişine izin verilmezken, toplu taşıma araçları için alternatif güzergâhlar devreye alındı. Söz konusu düzenleme ile birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunun kontrollü şekilde yönlendirilmesi amaçlanıyor.
OTOBÜS HATLARI YENİ GÜZERGÂHA ALINDI
Kolej güzergâhını kullanan otobüs hatları için de yeni bir rota belirlendi. Buna göre otobüsler, Kurtuluş Parkı yanından sağa yönelerek Celal Bayar Bulvarı üzerinden seferlerine devam ediyor. Yapılan düzenlemeyle birlikte toplu taşıma hizmetinin kesintisiz sürdürülmesi hedefleniyor.
YOLCULARA BİLGİLENDİRME YAPILDI
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yolcuların mağduriyet yaşamaması adına alınan kararların duyurulduğu ve geçici uygulamaların devam ettiği süre boyunca alternatif güzergâhların kullanılacağı ifade edildi. Ulaşım planlamasında değişikliklerin, güvenlik ve trafik koşullarına bağlı olarak sürdürüleceği bildirildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.