ABB şehir dışından gelen hastaları Şefkat Evleri’nde konuk ediyor

ABB şehir dışından gelen hastaları Şefkat Evleri’nde konuk ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi başka illerden tedavi için Ankara’ya gelen ve kalacak yeri olmayan vatandaşları, Şefkat Evleri’nde ağırlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Şefkat Evleri, şehir dışından tedavi amaçlı Başkente gelen vatandaşları konuk ediyor.

ABB'nin yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan Şefkat Evleri Etlik, Ahmetler, Onkoloji ve Rüzgarlı olmak üzere 4 noktada hizmet sağlıyor.

Şefkat Evleri’nde hasta ve hasta yakınları ücretsiz konaklayabiliyor. Aynı zamanda Şefkat Evleri'nde yemek, çamaşır yıkama, ulaşım, kültürel etkinlikler, rehberlik ve danışmanlık gibi imkanlar da bulunuyor.

“MİSAFİRLERİN TAKİBİ YAPILIYOR”

Şehir dışından gelen ve Şefkat Evleri'nde kalmak isteyen hasta ve refakatçiler randevularını Ankara'ya gelmeden 2 gün önce almaları gerekiyor.

Rüzgarlı Şefkat Evi Birim Sorumlusu Gamze Kırmızı, konaklayan misafirlerin takibinin yapıldığına dikkat çekerek, vatandaşların yaşadıkları problemlerle ilgili psikolojik ve sosyal destek sağlandığını kaydetti. Kırmızı, “Misafirlerin tedavileri süresince devlet hastanelerine ulaşımları servis araçlarıyla sağlanıyor. Misafirlerimize her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de ikram ediyoruz" şeklinde konuştu.

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.