Ankara’da EGO otobüs bileti fiyatlarına zam geldi- İşte yeni bilet fiyatları

Ankara’da EGO otobüs bileti fiyatlarına zam geldi- İşte yeni bilet fiyatları

Ankara’da EGO otobüs bileti fiyatlarına zam geldi. Otobüslerde kullanılan CNG'nin 2019'da 1,67 TL iken, günümüzde 20.77 TL olduğunu kaydeden ABB, zam kaçınılmaz demişti. Ve beklenen zam geldi. İşte 15 Ocak'tan itibaren geçerli olacak zamlı bilet fiyatları

Yeni yılla birlikte zam haberleri gelmeye devam ediyor. Ekmeğin 4 TL’den 5 TL’ye çıktığı Ankara’da yeni bir zam sinyali de Büyükşehir EGO’dan gelmişti.

Ve beklenen zam geldi. İşte yeni fiyatlar:

Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı sonrası otobüs bilet zamlarını belirledi. 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle Başkentte tam bilet 9,5 TL, öğrenci bileti ise 4,75 TL oldu.

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ankara’da EGO otobüs bileti fiyatlarına zam yapılacağının sinyalini vermişti. ABB, CNG fiyatlarında indirim olmaması ya da vergilerle ilgili düzenleme yapılmaması halinde EGO'nun çalışma imkanının kalmayacağını kaydetmiş ve “EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinde kullanılan 1 metreküp CNG fiyatı 2019 yılının Nisan ayında 1,67 TL iken günümüzde 20.77 TL’ye yükselmiştir” demişti.

KALEM KALEM EGO GİDERLERİ

EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinde kullanılan bir metreküp CNG fiyatının 20,77 liraya yükseldiğinin hatırlatıldığı açıklamada, EGO Genel Müdürlüğünün 262 milyon liralık zararının bulunduğu anlatılmıştı.

ABB’den yapılan açıklamada, EGO Genel Müdürlüğü’nün 2022 yılı Kasım ayı giderleri de şu şekilde sıralanıyordu:

“Doğal Gaz: 140.5 Milyon TL. Elektrik: 65.7 Milyon TL. Personel: 111.2 Milyon TL. Mazot: 26,5 Milyon TL. Bakım ve Onarım: 30 Milyon TL. ÖHA ve ÖTA Destekleri: 8 Milyon TL. Kasım ayı toplam gider: 382 milyon TL. Kasım ayı toplam bilet geliri: 120 milyon TL. Aylık zarar 262 milyon TL’dir.”

“FİYAT ARTIŞI KAÇINILMAZDIR”

Bu durumun sürdürülebilir olmadığı belirtilerek “Her ay oluşan bu devasa zarar yine Ankara halkının parasıyla kapatılmaktadır. EGO, 1863 adet otobüsle hizmet vermektedir ve bunun yüzde 84’ü CNG’lidir. CNG fiyatı indirilmediği ya da vergilerle ilgili yeni bir düzenleme gelmediği takdirde biniş ücretlerinde fiyat artışı kaçınılmaz olacaktır” denilmişti.

Ankara’da 9 Ocak 2023 tarihi itibariyle EGO tam bileti 6,5 TL, indirimli bileti 3,5 TL'den satılıyor.

Yeni zamla birlikte tam bilet 9,5 TL, öğrenci bileti ise 4,75 TL oldu.

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum