ABB tarafından düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor

ABB tarafından düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kent tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırma amacıyla gerçekleştirdiği ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi turizmi canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak için Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sağlıklaştırma restorasyon çalışma alanlarını vatandaşların ziyaretine açtı. Yoğun ilgi gören ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ uygulamasında vatandaşlar, Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma şantiyelerini gezip, tarihi yerler hakkında bilgi aldı.

BAŞVURULAR ABB’NİN İNTERNET SİTESİNDEN YAPILIYOR

Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürü Sinem Çakmak gezilerin ilk kez yaz aylarında başladığını belirterek, “Şantiye gezilerimizin devamını sağlamak amacıyla vatandaşlarımızla beraberiz. Gezilerimize ilk kez yaz aylarında başlamıştık. Oldukça fazla talep aldık. Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nda yaptığımız çalışmaları daha sonrasında ise Ankara Kalesi’ndeki Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarımız hakkında bilgi veriyoruz. Çok fazla meslek gruplarından ve gençlerden bu alanları görmek için talep alıyoruz. Kültürel mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bunlarında yanında da yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımızın duyması için önemli bir program olduğunu düşünüyoruz. Bu gezilerin devamını da getirmeyi düşünüyoruz. Gezilerimize katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını ABB’nin internet sitesinden yapabilir” şeklinde konuştu.

1.jpg

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR ETTİ

ABB’nin düzenlediği geziye katılarak, çalışmalar hakkında bilgi alan vatandaşlar teşekkürlerini iletti. Geziye katılan vatandaşlardan Gülin İplikçoğlu teşekkürünü, “Gezileri ABB’nin sosyal medya hesaplarından gördüm. Sanat tarihi öğrencisiyim. O yüzden buradaki çalışmaları ilk elden görmek benim için güzel bir fırsat oldu. Bu fırsatı sağladığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” diyerek dile getirdi.

2.jpg

TEKRAR DÜZENLENECEK

ABB tarafından düzenlenen ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ 20 Ocak 2023’te tekrar gerçekleştirilecek. Saat 13.30-14.30 arası Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Şantiyesi, saat 14.30-15.30 arasında da Ankara Kalesi Şantiyesi’nin gezileceği programa ücretsiz katılmak isteyen vatandaşlar https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras adresinden başvuru yapabiliyor.

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.