ABB’den kamuoyu açıklaması: “Tek değil zarar görmemesi için”

ABB’den kamuoyu açıklaması: “Tek değil zarar görmemesi için”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir gazetede yer alan yol yapım çalışmasına ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, “Ankara’da tek işçiyle yol inşaatı” başlığıyla yayımlanan habere ilişkin değerlendirmede bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu haberin eksik ve hatalı bilgiler içerdiği ifade edildi. Yol yapım faaliyetlerinin personel yetersizliğinden kaynaklanmadığı, teknik zorunluluklar çerçevesinde planlı ve kontrollü biçimde yürütüldüğü bildirildi.

g8whwb3xkaanwrq.jpg

TEKNİK SÜREÇ VE GÜVENLİK VURGUSU

Açıklamada, yol çalışmalarının mevcut köprü yapısı ve altyapı unsurlarına zarar verilmemesi amacıyla aşamalı şekilde sürdürüldüğü belirtildi. Çalışma alanının aktif trafik akışı içinde yer alması ve hassas mühendislik yapıları barındırması nedeniyle sürecin kontrollü ilerlediği aktarıldı. Can ve mal güvenliğinin esas alındığı, köprüde hasar oluşmaması için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi. Belediyenin, kamu hizmetlerinde güvenlik ve teknik gereklilikleri öncelik haline getirdiği ifade edildi.

PROTOKOL SÜRECİ VE ALTERNATİF DÜZENLEMELER

Belediye açıklamasında, bölgede alternatif bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmasının nedenine de yer verildi. Ankara Üniversitesi ile 2022 yılından itibaren imzalanmayan protokol nedeniyle ulaşım düzenlemelerinde sorunlar yaşandığı belirtildi. Protokol sürecinin tamamlanmaması sonucunda Keçiören ilçesinde yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşadığı, belediyenin söz konusu mağduriyetin giderilmesi için alternatif çözümler geliştirdiği bildirildi.

Açıklamada, haber hazırlanma sürecinde belediye ile iletişime geçilmesi halinde teknik arka planın kolaylıkla paylaşılabileceği ifade edildi. Kamuoyunun doğru ve sağlıklı bilgilendirilmesi adına ilgili kurumlarla doğrudan temas kurulmasının önemine dikkat çekildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yayımlanan haberin düzeltilmesi yönünde çağrıda bulunurken, yol çalışmalarının planlanan teknik takvim doğrultusunda tamamlanacağını duyurdu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.