ABB'nin 6700 dönümlük sulama projesi nisana bitiyor

ABB'nin 6700 dönümlük sulama projesi nisana bitiyor

ABB Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Şemsi Uysal, Ankara kırsalında 90 bin tarım arazisini sulu tarıma geçirdiklerini belirtti. Uysal, “Bala Kesikköprü’de inşaatı devam eden 6700 dönümlük sulama projesini en geç Nisan ayında hizmete sunacağız” dedi.

Ankaralı çiftçi ve besicilere sulama desteği veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Şemsi Uysal göreve geldikleri 2019 yılından bugüne yaklaşık 225 kilometre tarımsal sulama borusu dağıtıldığını bu çalışma sayesinde 90 bin dekar tarım arazisi sulu tarıma geçtiğini vurgulamadı. Uysal ayrıca, “Bala Kesikköprü’de inşaatı devam eden 6700 dönümlük sulama projesini en geç Nisan ayında hizmete sunacağız” sözleri Balalı çiftçilere Kesikköprü’de devam eden projenin tamamlanma aşamasında olduğunu vurguladı.

ara-001.jpg

18 İLÇEDE AYNI HİZMET VERİLİYOR

Uysal, “Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu tarafa yaklaşık 225 kilometre tarımsal sulama borusu dağıtıldı. Bu çalışmalar sayesinde 90 bin dekar tarım arazisi sulu tarıma geçti. Şubemizin yürüttüğü basınçlı sulama projesi ile 22 bin dönüm tarım alanı sulanıyor. Yeni yaptığımız 2 proje ile de şu an 10 bin dönüm tarım alanı sulanacak. Ankara’mızın 18'i kırsal olmak üzere 25 ilçesi var. Biz Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü olarak kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı 940 köyümüzde bu hizmetleri veriyoruz. Şu an yapımı süren projemiz Bala Kesikköprü'de 6700 dönümlük bir sulama projemiz var ihalesi bitti. İnşaat aşamasında. Bu projeyi de Nisan ayından önce vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-001.jpg

EN KISA SÜREDE ÇÖZÜYORUZ

Tarımsal sulamada destek isteyen köylülerimiz bizlere Alo 153 hattından mobil muhtarlık sisteminden ya da her ilçemizde bulunan şefliklerimizi dilekçe vererek ulaşabiliyor” uyarısında bulunan Uysal, “Bizlere ilettikleri sorunlar sonra şubemize bağlı mühendis arkadaşlarımız arazi keşfe çıkıyor. Gerçekleşen keşiften sonra ne yapılması gerektiğini karar veriyor ve en kısa sürede de vatandaşımızın bizlere bildirdiği o sorun çözüme kavuşuyor. Bu bahsettiğimiz süre ortalama 15 gün gibi kısa bir sürede gerçekleşiyor. Eğer talep doğrultusunda malzeme yoksa hemen konu ile alakalı ihale açılıp köylümüzün sorunlarına çözüm buluyoruz” dedi.

iceri.jpg

HAYVANCILIK İÇİNDE YATIRIM YAPTIK

Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Şemsi Uysal son olarak besi ve yaban hayvanlarının sulanması konusunda da yatırımlar yaptıklarını söyleyerek sözlerine şöyle son verdi; “Göreve geldiğimiz 4 yıl içinde tüm Ankara kırsalına yaklaşık 10 bine yakın hayvan su içme sıvatları dağıttık. Bu şekilde çobanlarımızın ve besicilerimizin işlerini kolaylaştırarak hayvanların suya ulaşmasını sağladık. Hayvansal üretimde verimliliği arttırdık. Sadece evcil ve besi hayvanlar değil doğal hayatta yaşayan diğer hayvanları da kırsala bıraktığımız sıvatlar ile su erişimini sağladık. Tarımda ve hayvancılığı desteklediğimiz gibi doğal yaşam ve yalan hayvanların da korumuş olduk. Onun dışında kırsalda yapay göletler inşa ederek kar ve yağmur yağışlarından sonra göller oluşması için yapılar yapıyoruz. Bu yaptığımız yapay göller ve dağıttığımız sıvaplar hem çobanlarımızın hem besicilerimizin hem de yaban hayvanlarını suya erişimini sağladı.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.