ABD-İran Savaşı’nda gece sabaha kadar bombalar konuştu
ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı saldırıların ardından karşılıklı operasyonlar sürüyor. İran’dan İsrail’e yeni füze atışları yapılırken, Lübnan’ın farklı bölgeleri ve başkent Tahran’da patlama sesleri duyuldu.
28 Şubat sabahı İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından İran’a yönelik gerçekleştirilen saldırıların ardından bölgede gerilim tırmanmaya devam ediyor. Taraflar arasındaki çatışmalar birkaç gündür karşılıklı operasyonlarla sürüyor.
İRAN’DAN YENİ FÜZE ATIŞLARI
İsrail ordusu, İran’dan ülke topraklarına yönelik dördüncü füze misillemesinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, füzelerin tespit edildiği ve hava savunma sistemlerinin devreye alındığı belirtildi. Risk altındaki bölgelerde yaşayanlara cep telefonları üzerinden uyarı mesajları gönderildiği ve sirenlerin devreye girdiği aktarıldı.
İsrail basınında yer alan haberlerde, İran tarafından dört füzenin ateşlendiği bilgisi paylaşıldı. Gece saatlerinde gerçekleşen saldırı girişiminde savunma unsurlarının önleme faaliyetinde bulunduğu kaydedildi.
LÜBNAN’DA HEDEFLER VURULDU
İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Sur kenti yakınlarında bir aracı insansız hava aracıyla hedef aldı. Saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Kuzeyde ise el-Bedavi Filistin Mülteci Kampı’nda bir eve düzenlenen operasyonda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. İsrail kaynakları, saldırılarda belirli isimlerin hedef alındığını öne sürdü.
Başkent Beyrut’ta da patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusu, Hizbullah’a ait altyapıya yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı. Dahiye bölgesinde dumanların yükseldiği bildirildi.
TAHRAN’DA HAVA SAVUNMASI DEVREDE
İran basını, başkent Tahran’da hava savunma sistemlerinin aktif hâle getirildiğini ve çeşitli noktalarda patlama seslerinin işitildiğini aktardı.
Öte yandan Katar İçişleri Bakanlığı, kamu güvenliği gerekçesiyle ABD’nin Doha Büyükelçiliği çevresinde yaşayanların tahliyesine başlandığını duyurdu. Açıklamada tahliye edilen kişilere alternatif konaklama imkânı sağlandığı bildirildi. ABD’nin Doha Büyükelçiliği de çevrede bulunanlara bölgeden uzak durmaları yönünde çağrı yaptı.
Kaynak:AJANSLAR / HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.