AB'den TikTok ve Meta'ya son tarih verildi

AB'den TikTok ve Meta'ya son tarih verildi

AB, Dijital Hizmetler Yasası kapsamında İsrail ve Filistin arasındaki çatışmayla ilgili sosyal medya platformlarını dezenformasyonla mücadeleye çağırdı. Daha önce X için verdiği süre sonrası bu kez de Meta ve TikTok'a son tarihi verdi.

Avrupa Birliği (AB), İrail ve Filistin çatışması ile ilgili sosyal medya platformlarına yönelik dezenformasyon çalışması başlattı. Daha önce bu kapsamda X’e 24 saatlik süre veren AB, bu kez de Meta ve TikTok için son tarihi duyurdu.

AB, Daha önce eski adıyla Twitter olan X’e 24 saat süre vermişti. Ancak bu talep yasal bir güce sahip değildi. TikTok ve Meta için verilen karar ise resmi yasalara dayanıyor.

Meta ve TikTok için verilen süre 1 hafta olarak belirlendi. Yeni teknoloji kurallarına göre AB, bu süreçten memnun kalınmaması halinde resmi soruşturma başlatabilecek. DSA'ya uyulmaması, bir şirketin küresel kazancının yüzde 6'sına kadar ulaşabilen para cezalarına ve platformun askıya alınmasına sebep olabilir.

haber.jpg

NEFRET SÖYLEMLERİ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

AB, İsrail’in saldırılarının ardından şiddet içeren içeriklerin ve nefret söyleminin yayılması ihtimalinden endişe duyuyor. TikTok’tan yapılan açıklamada, AB’nin talebini olumlu karşıladıkları ifade edildi. Bir TikTok sözcüsü, "Avrupa topluluğumuzu güvende tutmak için devam eden çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi ekleyeceğimiz DSA kapsamındaki ilk şeffaflık raporumuzu önümüzdeki hafta yayınlayacağız" ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.