Acil Servisler Doldu Taştı

Acil Servisler Doldu Taştı

Kurban Bayramı'nda eti ve tatlıyı fazla kaçıran vatandaşların ilk durağı Acil Servis bölümleri oldu. Bayram boyunca Başkent'teki hastanelerin Acil'leri mide rahatsızlığı yaşayan vatanlarca doldu taştı.

 

Fotoaltı: Bayramda midesinde rahatsız olan Kerim Karabacak adındaki hasta Dışkapı Hastanesi'nde kendisine verilen serumla ayağa kalkmaya çalıştı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Mübarek Kurban Bayramı'nda yine alışıla gelmiş manzaralar bayrama damgasını vurdu. Acemi kasaplar ile eti ve tatlıyı fazla kaçıranlardan dolayı Başkent'teki hastanelerin Acil Servis bölümleri doldu taştı.

SERUMLARLA AYAĞA KALMAYA ÇALIŞTILAR

Uyarıları dikkate almadığı için bayramı yatakta geçiren vatandaşlar iğne, serum ve ilaçlarla ayakta kalmaya çalıştı. Mide rahatsızlığı geçiren Başkentli vatandaşların ilk tercihleri ise büyük devlet hastanelerinin Acil Servis bölümleri oldu. İlk müdahalelilerin ardından saatlerce baygın vaziyette sedyelerin üzerlerinde yatan hastalar kendilerine gelmeye çalıştı. Hasta yakınları ise rekafatçi olarak hastalarının yanında bulundu. Bayramın ilk günü kurbanlarını kasap yerine kendileri kesmeye çalışan ya da derisini yüzmeye çalışırken kendini yaralayan çok sayıda vatandaşa da Acil Servislerde müdahale edildi. 

DOĞRU VE DENGELİ BESLENMEK ŞART

Artan et ve tatlı tüketimi birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Gün içinde birden fazla kez et tüketmek hem sindirim sistemini hem de kalp-damar sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Hayvansal kaynaklı proteinlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriklerinin fazla olması sebebiyle bu besinlerin kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Bayram ziyaretlerinde tatlı, şeker ve çikolatanın fazla tüketilmesi de kan şekerinde ani artışlara yol açarak özellikle kronik hastalıkları olan kişilerde sorunlara neden oluyor. Bu nedenle sadece bayram günlerinde değil her zaman dengeli ve doğru beslenmek şart.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.