Adana'da gül hasadı: Dönüm başına 60 bin TL

Adana'da gül hasadı: Dönüm başına 60 bin TL

Adana'da gülden dönümünde 7-8 bin adet verim alınıyor. Gülün tanesi ise 7,5 liradan satılıyor. İşsiz kadın ve gençlerin istihdam edildiği bu serada, büyük emekle toplanan güller, çiçek mezadına gönderiliyor.

Adana'da devam eden gül hasadı, üreticilerini mutlu ediyor. Yüreğir ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesi'nde Ogün Sever Okur'un kurduğu 'Ogün Abi Derneği' tarafından kurulan gül serası, hem köyde istihdam hem de güzel bir rekolteye sonuç oluyor.

İŞTE O PROJE...

İşsiz kadın ve gençlerin istihdam edildiği serada, yoğun emekle toplanan güller, tanesi 7,5 liradan çiçek mezadına gönderiliyor. Ogün Sever Okur'un hayırseverliğiyle hayata geçirilen gül serası projesi, Pekmezli Mahallesi'nde 10 dönüm alanda çalışılıyor. Köydeki işsiz kadınlar ve gençler, serada istihdam ediliyor. Toplanan güller, kadınların ellerinde demet haline getirilip 7,5 lira ile çiçek mezadına sunuluyor.

1-004.jpg

GÜLLERE YOĞUN İLGİ

Mezatta satılan güller, önce Adana pazarında tüketiciyle buluşuyor. Sonra Türkiye'nin çeşitli illerine gönderilerek alıcısını buluyor. Ogün Sever Okur, 'Verimden ve fiyatlardan memnunuz. 10 dönümlük alanda hasadımız devam ediyor ve Ocak ayının sonuna kadar da sürecek. Burada hasat ettiğimiz güller Türkiye’nin birçok iline gidiyor" ifadelerini kullandı.

AMAÇ ÇOCUKLARA YARDIM

Okur, gül serasının kuruluş amacını anlatırken, 'Bunlar sevginin gülleri. Bu seranın amacı çocuklar için. Fiyatlar makul ama daha fazla artarsa çocuklara daha fazla yardım sağlarız' ifadelerini kullanıyor. Çiftçi Ersen Okur, dönüm başına 7-8 bin adet gül hasat ettiklerini belirterek, 'Rekoltemiz iyi, memnunuz. Güzel fiyatlara gidiyor. Tanesi 7,5 liradan alıcı buluyor. Şubat ayında ara vereceğiz ve Mart ayında yeni hasada başlayacağız' diyor.

3.jpg

DÖNÜM BAŞI 60 BİN LİRA KAZANDIRIYOR

Ayrıca, Adana iklimine uyumlu olan gülün, kentteki seraların artışına da dikkat çekiliyor. Ersen Okur, 'Gül, Adana iklimine uygun. Bakımını yapabilirsen çok güzel kazanç sağlar. Seranın kurulum maliyeti biraz fazla ama dönüm çok oldukça 1-2 senede sera kendisini amorti ediyor' diyor.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.