Maddi durumu en iyi ve en kötü şehirler belli oldu
BDDK verilerine göre bankalardaki toplam mevduat 24,8 trilyon lirayı aştı; İstanbul, Ankara ve İzmir vatandaşlarının parası toplamın büyük kısmını oluşturuyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri, 2025’in üçüncü çeyreği itibarıyla Türkiye’de bankalardaki toplam mevduatın 24,8 trilyon lirayı aştığını gösterdi. Mevduatın büyük kısmı İstanbul, Ankara ve İzmir’de yoğunlaşırken, en düşük mevduat Bayburt’ta kaydedildi.
BÜYÜK ŞEHİRLERDE MEVDUAT YOĞUNLUĞU
İstanbul, Ankara ve İzmir’in toplam mevduatı 15 trilyon lirayı geçti. İstanbul 10,5 trilyon, Ankara 3,3 trilyon ve İzmir 1,27 trilyon lirayla en yüksek mevduata sahip iller oldu. Antalya ve Bursa ise sırasıyla 792 milyar ve 562 milyar lira ile bu illeri takip etti. Bayburt ise 5,5 milyar lirayla en düşük mevduata sahip il olarak öne çıktı.
Yıllık artış oranlarında Rize, Bitlis ve Elazığ gibi iller öne çıkarken, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Hakkari’de mevduat artışı daha sınırlı kaldı.
Kaynak:Haber Merkezi
						
						
				
				
				
				
				
				
				
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.