Adıyaman Başkent’te tanıtılıyor

Adıyaman Başkent’te tanıtılıyor

‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nde büyük bir coşkuyla konuklarını kabul ediyor. Adıyaman’ın kültürel değerleri ve eşsiz lezzetleri halkla buluşuyor.

Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Valiliği öncülüğünde Ankara’da gerçekleştirilen Adıyaman Tanıtım Günleri büyük bir coşkuyla konuklarını ağırlıyor. 20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ coşkulu bir törenle açıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan Tanıtım günlerinin açılış programına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu katıldı. Huzur ve barış kenti temasıyla başlayan organizasyonda yer alan Adıyaman’dan gelenler, Adıyaman’ın kültürünü, tarihini ve doğasını Ankara’da bulunan yerli ve yabancı turistlere tanıtıyor. Adıyaman’ın eşsiz lezzetlerini hazırlanıp sunularak, çeşitli ikramlarda bulunuldu.  Davul şov ve halk oyunları ve konserlerle birlikte ziyaretçilere keyifli anlar yaşatılıyor. 23 Nisan’a kadar sürecek olan fuar gelenleri memnun bırakıyor. 

NEMRUT’UN GÜZELLİKLERİ GÖRÜLMEYE DEĞER

Adıyaman Üniversitesi tanıtım günlerinde açtığı stantla büyük ilgi görüyor. Hem üniversitenin hem de kentin tanıtımı açısından oldukça faydalı bir vazife üstleniyorlar. 

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hülya Ak, “ Adıyaman’ın tarihi ile ilgili heykel, köprü gibi doğal güzelliklerin maketleri ve beraberinde birçok eseri yapılıyor. Bunları el sanatları bölümü öğrencileri yapıyor. Burada hem şehrimizi, üniversitemizi tanıtıyoruz hem de gelen misafirlerimize hediyeler veriyoruz. Evine almak isteyen vatandaşlara da satış gerçekleştiriyoruz” dedi.

Şehrin tanıtımına da katkı yaptıklarını dile getiren Ak, “Halkımızdan insanlar Adıyaman’a gelsinler, görsünler. Nemrut’a Japonya’dan insanlar geliyor, biz yanı başımızdaki yerlere gitmiyoruz. 2 bin metre yükseklikte o taşlar oraya nasıl yapılmış, nasıl taşınmış bunlar görülesi yerler. Güneşin doğuşu ve batışında muhteşem manzara ortaya çıkıyor. Bunu kaçırmasınlar diyorum” ifadelerini kullandı. 

SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ

Adıyamanlı bir sanatçı olarak bu organizasyona katılan Kahtalı Mıçe de türküleriyle renk katıyor. Kahtalı Mıçe, “İlgiden memnunum, çok güzel bir organizasyon gerçekleşiyor. Ben de burada sahne alacağım için mutluyum. Hemşerilerimizle bir araya geldik. Türkiye’nin her yerinden insanın da gelmiş olması müthiş bir şey. Kültürümüzün tanıtımı açısından bu tarz fuarların olması gerekiyor. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu tür organizasyonları sonuna kadar destekliyoruz” şeklinde konuştu.

KÜLTÜRÜMÜZÜ CANLI TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yaptıkları kültürel eserleri sergileyen Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Adıyaman Tanıtım Günlerine renk katıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, “Kültürümüzü yaşatmaya ve yeni nesle aktarmaya çalışıyoruz. Çarık Türkiye’nin her yerinde kullanılmış olan bir kültürel olgudur. Biz Adıyaman’da bu kültürü canlı tutmaya çalışıyoruz. Filografi sanatını çok önemsiyoruz. Tel ve çivi ile yapılmış mükemmel çalışmalar ortaya çıkıyor. En güzel çalışmalarımızdan bir tanesi de Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını ipek halıya dokuduk. Bu Türkiye’de bir ilktir” şeklinde belirtti.

Özbilgiç, “Yapılan eserleri internet sitesi üzerinden satıyoruz. Buradan elde edilen geliri de kursiyerlerimize dağıtıyoruz. Kursiyerlerimizin çoğunu kadınlar, yetimler, öksüzler oluşturuyor. Bu eserlerin kendilerine maddi olarak bir geri dönüş sağlamış olması da bu nedenle oldukça önemli. Kurslarımız ile insanlar bir anlamda rehabilite oluyorlar. Deşarj oluyorlar. Bu şekilde psikolojik sağlığına kavuşup bize teşekkür eden birçok kursiyerimiz bulunuyor. Bu da bizi memnun ediyor ” diyerek yaptıkları işin önemini aktardı. 

ÇİĞKÖFTE DÜNYAYA AÇILDI

Adıyaman deyince akla ilk gelen lezzetlerden bir tanesi olan çiğköfte de tanıtım günlerinde bolca ikram edilen yiyeceklerin başında geliyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde Adıyaman çiğköftecileri yöresel müzikler eşliğinde misafirlere çiğköfte ikramında bulunarak bu lezzetin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyorlar. Tanıtım günlerinde görüştüğümüz Çiğköfteci Ömer Usta, “Adıyaman çiğköftesi ülkemizde yayıldı. Artık yurtdışına da çıkıyoruz. Kaliteli ve lezzetli ürünler üretiyoruz. Doğallığa önem veriyoruz ve katkı maddesi kullanmıyoruz. Önceden doğuya has bir yiyecek iken son dönemde tüm ülkenin vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline dönüştü. Yurtdışında da yaygınlaşmaya başladı” şeklinde konuştu.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTIM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.