AĞAÇLIK ALANA AYDINLATMA TALEBİ

AĞAÇLIK ALANA AYDINLATMA TALEBİ

MHP’li Enver Demirel yönetimindeki Etimesgut Belediyesi’nin Ahi Mesut Mahallesi Kürşat Caddesi üzerinde hayata geçireceği ağaçlandırma projesi, halka sevinç ve endişeyi bir arada yaşattı.

MAHALLELİNİN ENDİŞESİ

Projeyle birlikte mahallenin en büyük caddesi üzerinde geniş bir alanın tümüyle ormanlık alana dönüşeceğine dikkat çeken vatandaşlar, “Belediye’nin yeşil alanı artırmasını memnuniyetle karşılıyoruz ancak buralar ileride ürkütücü bir hal alabilir, ayyaşların mekanı haline gelebilir, şimdiden önlem alınmalı” diyor.

AYDINLATILMALI

Vatandaşlar ağaçlık alanların aydınlatılması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söylüyor: “Bu ağaçlar büyüyecek ve bölge kapkaranlık. Kendinizi güvende hissedebilir misiniz? Bölge aydınlatılmadığı takdirde cazibe merkezi olmaktan çıkıp, korkulup kaçılan bir yer ve ayyaşların mekanı olacaktır. Aydınlatılırsa bu endişeler ortadan kalkar.”

 

Fotoaltı: Alan hayli geniş ve aydınlatılmazsa, mahalle arasında ürkütücü bölge haline gelebilir.

 

HABERVAKTİM-

 

Etimesgut Belediyesi’nin Ahi Mesut Mahallesi Kürşat Caddesi üzerinde geniş bir alanda planladığı ağaçlandırma çalışması, halka sevinç ve endişeyi bir arada yaşattı.

Ahi Mesut, Etimesgut’un gözde mahallelerinden biri. Yeni yerleşim binalarıyla dikkat çekiyor ve MHP’li Enver Demirel yönetimindeki Belediye’nin yeşil alan, park, bahçe, cami ve sosyal tesis hizmetleriyle göz dolduruyor. Kürşat Caddesi mahallenin en geniş caddelerinden ve etrafı çok katlı binalarla dolu.

MİNİ ORMANLAR OLUŞTURULUYOR

Etimesgut Belediyesi bu cadde üzerinde yeni bir yeşil alan çalışması için kolları sıvayarak, Safir Elvan Evleri sitesi karşısında bulunan boş alanı ağaçlandırma kararı aldı.  Belediye şu günlerde harıl harıl çukur olan alanın zeminini dolduruyor. Alanın caddeye paralel iki yanı daha önce ağaçlandırılmış, bölgede mini ormanlar oluşturulmuştu. Bu alanın da ağaçlandırılmasıyla birlikte Kürşat Caddesi üzerinde çok geniş bir bölge tümüyle orman olmuş olacak.

MAHALLELİNİN ENDİŞESİ

Belediye’nin çalışmalarını, bölgede yeşil alanın artmasını memnuniyetle karşılayan mahalleli bir hususta ise endişeli. Bu mini ormanlar ilerleyen zamanlarda ayyaşların mekanı haline gelirse, ne yapacaklar?

AYDINLATILSIN, AYYAŞ MEKANI OLMASIN

Bu konuda geleceğe endişeyle bakan mahalleli Belediye’den mini ormanların aydınlatılmasını istiyor. Safir Elvan Evleri sakinleri “Belediye’nin yeşil alan hassasiyeti memnuniyet verici. Allah razı olsun bu hizmetlerde emeği geçenlerden. Ancak gelecek de hesap edilmeli. Yarın öbür gün ağaçlar büyüyecek, bölge iyice ıssızlaşacak. Aydınlatma da yok. İçkicilerin mekanı haline gelirse? Aydınlatılırsa hem bunun önüne geçilmiş olur hem de bölge daha güvenli hale gelir” diyor.

BELEDİYE GÖREVE

Mahalleli bu konudaki taleplerini Belediye yetkililerine ilettiklerini ancak şu ana kadar olumlu bir cevap alamadıklarını söylüyor. Habervaktim’e konuşan bir mahalleli “Hemen ormanlık alanın bitişiğindeki sitede oturuyorum. Düşünün, yarın bu ağaçlar büyüyecek ve bölge kapkaranlık. Siz kendinizi güvende hissedebilir misiniz? Çoluk çocuğumuz etrafından nasıl rahatça geçecek? Bölge aydınlatılmadığı takdirde cazibe merkezi olmaktan çıkıp, korkulup kaçılan bir yer olacaktır. Aydınlatılırsa bu endişeler ortadan kalkar ve ayyaşlar içki içmek için buraları tercih edemez” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.