Etimesgut Ahi Elvan Camii ve türbesi tamamlandı

Etimesgut Ahi Elvan Camii ve türbesi tamamlandı

Etimesgut'ta belediye tarafından yapılan Ahi Elvan Camisi ve Türbesi tamamlandı. Başkan Enver Demirel yatırımları denetledi, vatandaşlarla sohbet etti

Etimesgut Belediye  Başkanı Enver Demirel, yapımı tamamlanan Ahi Elvan Camisi ve Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

Belediye tarafından inşa edilen camii ve türbeyi inceleyen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, şu bilgileri verdi:

"Elvan Mahallemiz ilçemizin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Mahallemizde, 14. yüzyılda fikirleriyle Anadolu'yu etkilemiş ahilerimizden Ahi Elvan yaşamıştır. Türbesi Elvan Camii'nin bahçesinde yer alıyordu.

( Yusuf Hemedani kimdir ? )

Biz camimizin yerine Orta Asya İslam alimlerinden Yusuf Hemedani'nin camii ve kabrinin benzeri bir projeyi hayata geçirdik. Çalışmaları tamamladık. Yakında camimiz ibadete açılacaktır. Bu eser, tarihi kökleri çok derinde olan ilçemize çok yakıştı. Hayırlı olsun." 

Başkan Demirel, Ahi Mesud ve Ahi Emir Yaman hazretlerinin mezarlarını da tespit ederek onları da anıt mezar olarak yeniden inşa ettiklerini söyledi.

Demirel, camii cemaatiyle de sohbet etti ve yapılan çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini dinledi. Vatandaşlar, çalışmaları çok beğendiklerini ve başarılı bulduklarını belirterek, Başkan Demirel'e teşekkür ettiler. 

HABER MERKZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.