AHLAK OLARAK  NEREYE GİDİYORUZ?

AHLAK OLARAK NEREYE GİDİYORUZ?

Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, son günlerde yaşanan üzücü hadiselerle sıkça gündeme “ahlak” sorunuyla ilgili “Yaşanan bu kötü hadiselerden herkes şikayetçi; ama hepimiz içimizi yakan her olay ve durumun bir parçasıyız!” dedi.


AHLAK YENİDEN HAYAT BULMALI
Toplumumuzda genel bir “ahlak” sorununun baş gösterdiğinin altını çizen Akbaba, Beratcan cinayetinden yola çıkarak şunları söyledi: “Beratcan, büyüklerin kirli ve günah ilişkilerine verilmiş bir bedeldir! Ve aramızda maalesef bu kirli ilişkilerden habersiz başlarına ne geleceğini bilmeyen çocuklarımız var! Ahlak ve vicdan yeniden hayat bulmalı! Aksi halde çürüme derinleşir.” 
 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Türkiye, evli ve bir çocuk annesi Türkan Karakütük’ün 6 yıldır gizlice aşk yaşadığı servis şoförü Ersin Kaşıkçı tarafından vahşice öldürülen Beratcan cinayetini, son günlerde sıkça gündeme gelen kadın ve çocuk tacizlerini konuşadursun, toplum olarak yaşadığımız “ahlak” konusu üzerine Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Habervaktim’e bir hayli çarpıcı değerlendirmede bulundu.

HERKES BU KÖTÜ DURUMUN PARÇASIDIR
Uzman Fatih Akbaba, toplum olarak genel anlamda bir “ahlak” sorununun baş gösterdiğini belirterek, “Yaşanan bu kötü hadiselerden herkes şikayetçi; ama hepimiz içimizi yakan her olay ve durumun bir parçasıyız! Seviyesizliği ve niteliksizliği; seviye ve nitelik olarak topluma sunanlar sonra da yaşanan seviyesizliği ve travmatik olayları yargılıyorsa onlara tek kelime ile derim ki: yargılayamazsınız! Günümüz insanı içtiği sigaraya bile bir insandan daha fazla sadakat duyuyor! Sigaraya sadakati kadar kalbine ve sevgisine sadakati olmayanların ne kendisine ne de seviyorum dediğine verebileceği bir huzur vardır!” dedi.

GÜNAH İLİŞKİSİNE VERİLMİŞ BİR BEDEL
Beratcan cinayeti üzerinden toplum olarak düşünülmesi ve ders alınması gerekenleri anlatan Akbaba, “Beratcan, büyüklerin kirli ve günah ilişkilerine verilmiş bir bedeldir! Bu bedel, insanlığımızın geldiği insanlıktan yoksunluğun sonucudur! Ve aramızda maalesef bu kirli ilişkilerden habersiz başlarına ne geleceğini bilmeyen çocuklarımız var! Maddenin galip geldiği ahlaki zaaf ve hırslarda ya ruh ya can katlediliyor! Ahlak ve vicdan yeniden hayat bulmalı! Aksi halde çürüme derinleşir”     diye konuştu.
KENDİNİZE BU SORULARI MUTLAKA SORUN
İnsanların kendisine şu önemli soruları sormasını ve kendinin bu sorulara cevap araması gerektiğini kaydeden Akbaba şunları söyledi: “Şu iki soruyu kendimize soralım; -Beratcanlar ölürken ya da yalnızlığa itilirken ne kadar sorumluyum? 
- Kendi heva, heves ve zaaflarımız için çocuklarımızın ve ailelerimizin hakkına girersek toplumu ve bu günah sahibi olarak bizleri neler bekliyor?”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.