Ahmet Çakar'dan Galatasaray yorumu: Kalite farkına değindi

Ahmet Çakar'dan Galatasaray yorumu: Kalite farkına değindi

Sabah gazetesi spor yazarı Ahmet Çakar, Galatasaray’ın Trabzonspor’u 3-0 mağlup ettiği Türkiye Kupası finalini değerlendirdi. Çakar, iki takım arasındaki kalite farkına vurgu yaptı.

Ahmet Çakar, Galatasaray’ın finalde sergilediği oyunun net bir galibiyet getirdiğini belirtti. “Galatasaray koşmaya, iyi mücadele etmeye, yenmeye devam ediyor. Dün gece de çok ama çok rahat bir galibiyet aldılar. Trabzonspor için üzgünüm” diyerek bordo-mavililerin yetersiz performansını da eleştirdi.

“KALİTE FARKI BARİZDİ”

Çakar, maçın en çarpıcı farkının kalite düzeyinde ortaya çıktığını belirterek, “İki takım arasında çok ciddi kalite farkı var. Savic kariyerli bir stoper olabilir ama Osimhen onu adeta ezip geçti. Galatasaray’ın ikinci golü, vuruş kalitesi açısından üst düzeydi. Bu golde Uğurcan Çakır’ın hatası olup olmadığı ise tartışılır” yorumunu yaptı.

“SANAT ESERİ GİBİ GOL”

Sarı-kırmızılıların üçüncü golünü özel olarak değerlendiren Çakar, “Osimhen, kendi sahasından topu çıkarıyor. Morata, Yunus Akgün’e ters bir top atıyor. Yunus da ‘Al da at’ diyerek pozisyonu Osimhen’e hazırlıyor. Bu gol adeta bir sanat eseri gibiydi” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTE KUPA GELİYOR”

Final sonrası değerlendirmesinde Galatasaray’ın sezon sonunda iki kupayla taçlandırılacağını savunan Çakar, “Galatasaray muhtemelen sezonu iki kupayla kapatacak. Bu da onların istikrarlı performansının bir yansıması” diyerek sarı-kırmızılıların başarısını övdü.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.