Ahmet Kaya diye dinlediğimiz kişi aslında o değil. Ben gönlümü sana verdim şarkısı bakın kimin?

Ahmet Kaya diye dinlediğimiz kişi aslında o değil. Ben gönlümü sana verdim şarkısı bakın kimin?

Herkesin Ahmet Kaya’ya ait bildiği şarkı, bambaşka birine ait. Pek çoğumuz Ahmet Kaya diye dinliyoruz ama söyleyen aslında o değil. İşte “Gelmez oldun”, “pare pare”, “dağlar dağlar” adlarıyla da bilinen “ben gönlümü sana verdim” şarkının gerçek sahibi:

Çok kişinin Ahmet Kaya’ya ait bildiği şarkı, bambaşka birine ait. Pek çoğumuz Ahmet Kaya diye dinliyoruz ama söyleyen aslında o değil. Bilmeyenlerimiz bunu öğrenince çok şaşıracak; “Ben gönlümü sana verdim” şarkısı aslında Ahmet Kaya’ya ait değil. Ahmet Kaya bu şarkıyı hiç söylemedi. İşte “Gelmez oldun”, “pare pare”, “dağlar dağlar” adlarıyla da bilinen şarkının gerçek sahibi ve hikayesi:

Youtube’da milyonlarca kez dinlenmiş olan şarkının önce sözlerini hatırlayalım:

Ben gönlümü sana verdim
Pare pare yola serdim
Vakitsiz bir nara düştüm
Gelmedin yar, gelmedin yar

Dağlar dağlar sözüm var sana
Duy sesimi sitemim sana
Yol bekler gözüm yollarda
Gelmez oldun, gelmez oldun

Dağlar dağlar sözüm var sana
Duy sesimi sitemim sana
Yol bekler gözüm yollarda
Gelmez oldun, gelmez oldun

Anla beni gidecek yolum yok
Sevdamı diyecek yerim yok
Yüreğimin dayanacak gücü yok
Gelmedin yar gelmedin yar

Anla beni gidecek yolum yok
Sevdamı diyecek yerim yok
Yüreğimin dayanacak gücü yok
Gelmedin yar gelmedin yar

Dağlar dağlar sözüm var sana
Duy sesimi sitemim sana
Yol bekler gözüm yollarda
Gelmez oldun gelmez oldun

Dağlar dağlar sözüm var sana
Duy sesimi sitemim sana
Yol bekler gözüm yollarda
Gelmez oldun gelmez oldun.

Eminim ki, sözleri bile hatırlatmaya yetti pek çoğunuza o şarkıyı. Kulağınızda melodisi çınlıyor olmalı. Evet “Ben gönlümü sana verdim” şarkısının sözleri böyle.

İnternette dinlenme rekorları kıran bu eserin gerçek sahibi Muharrem Aslan’dır. Sözü ve müziği Muharrem Aslan’a aittir. İnternette müzik kanallarında Muharrem Aslan’ın ağzından bu parçaya kolayca ulaşılabiliyor. Nitekim milyonlarca kez dinlenmiş Aslan’ın ağzından bu eser.

muharrem-aslan-kimdir-gelmez-oldun.jpg

BİRBİRLERİNE ÇOK BENZİYORLAR

Durum bu iken, “gelmez oldun” şarkısı nasıl Ahmet Kaya’nın sanılıyor, öyle biliniyor; bu nasıl oldu? Muharrem Aslan’ın sesi Ahmet Kaya’nın sesine çok benziyor. Bu benzerlik sonucu oluşmuş bir yanlış anlama var ortada. Birileri Muharrem Aslan’ın “gelmez oldun” şarkı sesini alıp, Ahmet Kaya’nın fotoğraflarına giydirip yayınlamış ve eser bu şekilde bu isimle anılmaya, tanınmaya başlamış.

ahmet-kaya-gelmez-oldun.jpg

ASLINDA MUHARREM ASLAN’I DİNLİYORLAR

Yani internette Ahmet Kaya’nın ağzından “gelmez oldun” şarkısını dinlediğini düşünen insanlar aslında Muharrem Aslan’ı dinliyorlar.

gelmez-oldun-muharrem-aslan-iki.jpg

“ÇEKTİĞİM ACILARIN ÜRÜNÜ”

Peki “gelmez oldun” veya “ben gönlümü sana verdim” şarkısının hikayesi nedir? Bu konuda Muharrem Aslan’ın bir açıklaması olmuş. Eserin orijinal adının “Ben gönlümü sana verdim” değil, “gelmez oldun” olduğunu ifade eden Aslan, eserin yazdığı dönem çektiği acıların ürünü olduğunu söylüyor.
Aslan’ın açıklaması şöyle:

"Eserin orijinal ismi ‘gelmez oldun’. ben tamamladığımda bu ismi vermiştim.eser; albüm, mesam, itunes, spotify, vb tüm resmi platformlarda ‘gelmez oldun’ ismi ile kayıtlıdır. youtube ve facebook resmi bir platform değildir. isteyen herkes istediği isim ile youtube ve facebook’a herhangi bir video yükleyebillir. bu yüzden yalan, yanlış yüklemelere itibar etmeyiniz.

BAŞKA HİÇBİR SANATÇI SESLENDİRMEMİŞTİR

Orjinal tek record ve klip budur. bu eseri başka hiçbir sanatçı seslendirmemiştir.

Sizin eseri sevmiş ve benimsemiş olmanız, dilden dile söylemeniz beni tarif edilemez derecede mutlu etti. o yüzden hepinize ayrı ayrı sonsuz teşekkürler ediyor ve en derin saygılarımı sunuyorum.halk olarak eserin ismini değiştirmiş olmanıza da hiç birşey diyemem. eğer eserin ismi ‘ben gönlümü sana verdim’ olsun diyorsanız ve o isim ile sahiplenmişseniz saygı duyarım ve öyle de kalması beni rahatsız etmez.

Her şarkının bir hikayesi var tabi. bu eser benim o zaman çektiğim acıların bir ifadesiydi. aslında şimdi bu eseri bana yaptıran kişiye çok teşekkür etmek istiyorum. çünkü bana o tarifsiz acıları yaşatmamış olsaydı böyle bir eser de oluşmayacaktı. insan hayatta çaresiz kaldığı zamanlarda bir yerlere, birilerine sığınmak yada bağlanmak ister. umudu ayakta tutmanın bir yoludur bu belkide. o dönem yaşadığım tüm olumsuzluklar bana böyle bir eser yaptırmış oldu.

Aşk sonucu nasıl biterse bitsin içinde kin, nefret barındırmamalı diye düşünüyorum. her yaşanmışlık güzeldir ve en yakınımızın bile anlayamayacağı özel sırlar barındırır kendi içinde.öyle bir noktaya geliriz ki kelimeler bile anlamını yitirir artık.
sonra müziği daha çok sever oldum, yüreğimdekileri ve yürektekileri anlatayım diye. ve sonra hayatı ve tüm insanları.
aşk henüz söylenmemiş en güzel türkü ise eğer, en güzel türküyü söyleyinceye kadar türkülerimi söyleyeceğim. en derin saygılarımla. sanata ve emeğe saygı, muharrem aslan”

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.