AK Parti Genel Başkan Yardımcısı açıkladı: “Ankara’da Yavaş önde”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı açıkladı: “Ankara’da Yavaş önde”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, katıldığı televizyon yayınında 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine konuştu. Şen, anket sonuçlarına göre Ankara’da Mansur Yavaş’ın yarışı önde götürdüğünü söyledi.

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine doğru ilerlerken adaylar arası yarışlar kızıştı. Partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da anket şirketleri kamuoyunun nabzını ölmeyi sürdürdü. Bu kapsamda şu ana kadar pek çok anket yapılarak haftalık ve aylık durumlar hakkında bilgi alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, AK Parti tarafından yaptırılan son seçim anketi sonuçlarını katıldığı bir televizyon yayınında paylaştı. Şen, İstanbul’dan İzmir’e kadar pek çok konuda konuşurken, son anketlere göre Mansur Yavaş’ın Ankara’da önde olduğunu ifade etti.

“BİRAZ ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”

CNN Türk’teki canlı yayında soruları cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, başkentteki durumla ilgili konuştu. Şen, “Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var. Adaylar daha yeni kendilerini ortaya koymaya başladılar. Biraz adayların sahada kendilerini göstermesini bekleyelim ve görelim diye söylüyorum” ifadelerini kullandı.

yerel-secim-2.jpg

“YAPILMASI GEREKEN ÇİLESİZ BİR ŞEHİR ORTAYA KOYMAK”

Konuşmasında İstanbul ve İzmir gibi şehirlerdeki durumlara da değinen Mustafa Şen, İstanbul’daki durum ile ilgili şu sözleri söyledi:

“İstanbul'da anketler ortada. Ben böyle tek tek rakamlar söylemeyeyim. Bu modern dönemde trafik bir çileye dönüşmüş. Yapılması gereken şey çilesiz bir şehir ortaya koymak. Metroları zamanında yaparsınız, hazır yapılmakta olana beton dökmezsiniz. Planlayarak gidersiniz. Biz öyle şeyler yapmışız ki İstanbul'u durdursanız da durmuyor. Bir şeyler yapmışsınız yirmi senedir, otuz senedir orada. İkinci bir beş seneyi İstanbul kaldırmaz. Bizim gördüğümüz DEM seçmeni CHP'ye çalışıyor. Bizim analizlerimizde CHP tarafına kaymalar olduğu gözüküyor. Seçmen illa da partisinin adayı gibi düşünmek zorunda değil. Benim gördüğüm bir kısmının CHP tarafına doğru yöneldiği. İYİ Parti'de de öyle seçmeni.”

“HAMZA DAĞ İZMİR’DE SEVİLİYOR”

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ile ilgili de konuşan Şen, İzmir anketlerine ilişkin “İzmir'de de benzeri durum var. Hamza Dağ, İzmir'in en sevilen milletvekillerinden birisi. Genç olmasının getirdiği bir şey hem de Hamza Bey orada sürekli sokakta bulundu. Mesafeyi kapatıyor. Şöyle bir analiz yapalım. İzmir bir CHP şehri midir? Hayır. O bölge Demokrat Parti bölgesidir. İzmir 3 halkadan oluşuyor. 3.halkada oy oranımız yüksek. Hamza Bey 2. bölgede maksimum oy artırımını yapmak için çalışıyor” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.