Akfen Tikav burs başvuruları başladı: Depremzede öğrenciler başvurabiliyor

Akfen Tikav burs başvuruları başladı: Depremzede öğrenciler başvurabiliyor

Depremzede öğrenciler için Akfen de harekete geçti. Peki Akfen Tikav kimlere burs verecek, Akfen Tikav burs programı hangi öğrencileri kapsıyor? Akfen Tikav burs programı detayları haberimizde:

Devletin, STK’ların ve vatandaşların depremzedelere yardımları sürerken, hemen hergün yeni yeni kampanyalar başlatılıyor, projeler, burslar açıklanıyor.

Ahbap Derneği’nin depremde ebeveynini kaybetmiş üniversite öğrencilerine 1 yıl boyunca ayda 5 bin TL burs vereceğini açıklamasının ardından benzer bir bilgi de Akfen Tikav’dan geldi.

Akfen Tikav, depremzede öğrenciler için burs vereceklerini ilan etti. Akfen Tikav burs programı detaylarının yanı sıra, Tikav'ın ne olduğu, destekçilerinin kim olduğuna dair bilgiler de haberimizde:

TİKAV’IN DESTİÇİSİ KİM?

Akfen bir şirkettir ve Tikav, Akfen Holding’in sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek üzere Akın Ailesi tarafından 15.01.1999 tarihinde Ankara’da kurulmuş bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur. Tikav’ın ana sponsoru Akın Ailesi ve Akfen Holding’tir.

AKFEN HOLDİNG KİMİN, PATRONU KİM?

Akfen Holding, temelleri 1976 yılında Hamdi Akın tarafından atılan ve 1999 yılında holding statüsüne kavuşan, altyapı yatırımlarına odaklanmış Türkiye merkezli holding şirketidir. Havalimanı yönetimi ve operasyonları, inşaat, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul alanlarında faaliyet göstermektedir.

Akfen Holding’in Tepe İnşaat Sanayi A.Ş., PSA International, Souter Investment LLP, Kardan N.V. ve Accor SA gibi sektöründe ileri gelen küresel firmalarla ortaklıkları vardır. Akfen Holding, 2010 yılında halka arz edilmiştir ve BIST'de işlem görmektedir. Halka açıklık oranı yüzde 28.26, hisse kodu ise Akfen’dir. Akfen Holding enerji sektöründe de faaliyet göstermektedir. Akfen Yenilenebilir Enerji de holding bünyesindedir.

AKFEN TİKAV BURSU DETAYLARI

Peki Akfen Tikav kimlere burs verecek, Akfen Tikav burs programı hangi öğrencileri kapsıyor, Akfen Tikav bursuna tüm depremzede öğrenciler başvurabilir mi? Tüm bu soruların cevapları ile Akfen Tikav burs programı detayları özetle şöyle:

Tikav depremden etkilenen öğrencilere burs veriyor. Burs üniversite öğrencileri ile sınırlı ve toplam kontenjan sayısı 1000 olarak ilan edildi.

Akfen Tikav Burs Programı Başvuru Koşulları ne?

Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki koşullara sahip olması gerekiyor: (Bu koşullara uymayan adaylar değerlendirmeye alınmayacak.)

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Ailesinin deprem bölgesinde ikamet ediyor olması,
  • Üniversitede örgün eğitime devam ediyor olması.

Yukarıdaki koşulları sağlayanlar, 15 Mart 2023 tarihine kadar www.tikav.org.tr adresinden başvuruda bulunabilir. Vakıftan Burs Programı ile ilgili ayrıca şu bilgiler paylaşıldı:

  • “Başvuru formlarının incelenmesinden sonra ön değerlendirmeyi geçen adaylar ile e-posta yoluyla iletişime geçilecek ve adaylardan belgeler talep edilecektir. Başvuru formu ile belgeleri arasında tutarsızlık olan adayların başvuruları değerlendirme sürecine dahil edilmeyecektir.
  • Ön değerlendirmeyi geçen adaylardan talep edilecek belgeler ve bursiyer olmaya hak kazanan öğrencilerin ilanı e-posta üzerinden yapılacaktır.
  • Tüm başvuru sahiplerinden e-posta adreslerini kontrol etmelerini ve belirtilen tarihlerde dönüş yapmalarını önemle rica ederiz.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.