AKGO’nun manikür ve protez tırnak eğitimleri kadınlara yeni istihdam kapıları açtı

AKGO’nun manikür ve protez tırnak eğitimleri kadınlara yeni istihdam kapıları açtı

AKGO tarafından 2025 yılı için hazırlanan mesleki eğitim programı, manikür, pedikür ve protez tırnak alanlarında birçok kadın için çalışma hayatına giriş fırsatı sundu. Program, sektörde nitelikli eleman ihtiyacına önemli katkı sağladı.

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası tarafından 2025 döneminde düzenlenen mesleki eğitimler, kadınların iş gücüne katılımını güçlendiren önemli çalışmalar arasında yer aldı. Uygulamalı eğitimler, usta öğretici Serpil Karakoç öncülüğünde gerçekleştirildi. Program, hem güzellik salonlarında çalışmak isteyenlere hem de kendi iş yerini açma hedefi taşıyanlara mesleki donanım kazandırdı. Eğitimlere katılan kadınların önemli bir kısmının kısa süre içerisinde sektöre dahil olduğu veya kendi girişimini kurma aşamasına geçtiği ifade edildi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Usta öğretici Serpil Karakoç, eğitimlerin kadınların hayatında güçlü bir dönüşüm sağladığını dile getirdi. Karakoç, başlangıç sermayesine sahip olan kadınların işlerini ayakta tutabilecekleri dönemi atlatabilmeleri için hibe programlarına ve uzun vadeli kredilere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ayrıca ekipman üreticileri ve kozmetik markalarının yeni işletme kuran kadınlara destek sunmasının önem taşıdığını söyledi. Karakoç, sektörde her yeni işletmenin genişlemeye katkı sunduğunu vurguladı.

EĞİTİMLERDE TEKNİK BİLGİ VE HİJYEN KURALLARI ÖNE ÇIKTI

Programın hedeflerinden biri de manikür, pedikür ve protez tırnak hizmetlerinin rastgele yapılabilecek işlemler olmadığını anlatmak oldu. Serpil Karakoç, katılımcılara mesleğin köklü bir geçmişi bulunduğunu ve uzmanlık gerektirdiğini aktardı. Eğitim sürecinde teknik bilgi aktarımının yanı sıra hijyen uygulamaları, sterilizasyon yöntemleri ve kullanılan malzemelerin özellikleri detaylı şekilde öğretildi. Katılımcılar, teorik bilgileri canlı modeller üzerinde uygulayarak mesleki deneyim kazandı. Karakoç, kursiyerlerin kararlılığını vurgulayarak eğitimlere tatil günlerinde dahi devam eden katılımcıların mesleğe duyduğu saygının dikkat çekici olduğunu kaydetti.

PROGRAM SEKTÖRE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KAZANDIRDI

Serpil Karakoç, eğitimlerin sektörde hizmet kalitesini yükselttiğini belirterek Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Köksal Özcan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Programın, kadınların çalışma hayatında güçlü bir başlangıç yapmasına katkı sunduğu ifade edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.