Akıllı saatler sağlık alanında çığır açıyor! Yeni sistem tanıtıldı...

Akıllı saatler sağlık alanında çığır açıyor! Yeni sistem tanıtıldı...

Vücut içinin yüksek çözünürlükte görselleştirilmesini içeren Fotoakustik görüntüleme sistemleri akıllı saatlere uyarlanıyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Vücut içi kan akışını görüntülemek için tasarlanan fotoakustik izleme cihazı, kalbin ne kadar iyi çalıştığını ölçebiliyor. Öte yandan ultrasonun aksine, yüksek çözünürlüklü işlevsel ve yapısal görüntüler sunuyor. Bu teknolojinin akıllı saate uyarlanmasıyla, cihazın lazer odaklanması ayarlanabilir ve 8.7 mikrometre çözünürlüğe sahip olup, ince kan damarlarını 3 milimetre çapında bir görüş alanında görselleştirebilme potansiyeline sahip.

KULLANIM ALANLARI VE GELECEĞİ
Bu teknolojiye sahip saatlerin hastalık teşhisi için veya hastanelerde kan dolaşımıyla ilgili parametrelerin uzun süreli izlenmesi için kullanılması öngörülüyor. Ayrıca, cilt rahatsızlıkları ve kanser gibi durumların erken teşhisi için de önemli bir teknoloji olarak ön plana çıkıyor. Araştırmacılar, daha küçük bir lazer kaynağı ve daha yüksek bir darbe tekrarlama oranına sahip bir sistem üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmayla sistemin daha kompakt ve hafif yapmak ve güvenliği ile çözünürlüğü iyileştirmek amaçlanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.