Akıllı Telefonlar Namazdan Etti

Akıllı Telefonlar Namazdan Etti

Her yıl dünya genelinde birçok ülkede uygulanan kış saati uygulaması nedeniyle akıllı telefonlar vatandaşları mağdur etti. 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla 8 Kasım’a ertelenen kış saati uygulaması nedeniyle Android telefonlar dün sabah 04.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Dün akıllı telefonlar kış saati uygulaması nedeniyle saatleri 1 saat geri aldı. Uyarılar yapılmasına rağmen akıllı telefonları mağdur etti. Ancak 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla 8 Kasım’a ertelenmesi nedeniyle Android sistemi telefon kullanan vatandaşlar mağdur oldu. Sabah namazı kılmak için telefon alarmını 06.00’ya kuran vatandaşlar saat 07.00’de kalktı ve namazlarını kılamadı.

İPHONE KULLANICILARI PROBLEM YAŞAMADI

Ayarlarının yapmalarına rağmen Android telefonlarda saatler geri alındı, ancak iPhone kullanıcıları bu problemle karşılaşmadı Dünya genelinde birçok ülkede dün (25 Ekim) saatler geri alındı. 2015–2016 Kış Saati uygulaması sebebiyle bu sabah saat 04.00 itibariyle saatler bir saat geri alınacaktı, ancak yaklaşan 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla bu tarih 8 Kasım olarak belirlendi.

ELEKTRONİK CİHAZLARDA KARIŞIKLIK

Yaz saati uygulamasının sona erdirilmesine ilişkin düzenleme Başbakanlığa gönderilmiş, alınan karar ise Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ülkemizde saatlerin dünya ülkelerinden daha geç geri alınacak olması, elektronik cihazlarda karışıklıkları da beraberinde getirebilir.

SABAH NAMAZINI KILAMADILAR

Uyarılar sonrası birçok vatandaş telefonunun otomatik saat değiştirme özelliğini kapattı ancak Android telefonlar dün sabah saat 04.00’de bir saat geri aldı. Sabah namazına kalkmak için sabah 06.00’ya telefonlarının alarmını kuran vatandaşlar saat 07.00’da kalkarak namazından oldu.  Hayatımızda büyük bir yer kaplayan akıllı telefonlar yapılan uyarılara rağmen mağduriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.