Ali İlkbahar: "Tam buğday ekmeği yararlıdır"

Ali İlkbahar: "Tam buğday ekmeği yararlıdır"

Cern Modern’de düzenlenen 1. Uluslararası Ekmek Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 15 Ülkenin katılım gösterdiği festivalde konuşan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, tam buğday ekmeğin sağlık için yararlı olduğunu söyledi.

Günlük yaşamın vazgeçilmezi olarak bilinen ekmeğin yanlış bilinen yönlerinin anlatıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Sıhhiye Cern Modern de gerçekleştirilen festivale, Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman ve birçok katılımcı eşlik etti.

Gönül rahatlığı ile tüketilebilir

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bir günde kadınların 100-200 gram ve erkeklerin 150-300 gram ekmek tüketmesi gerektiğini söylerken aşırı tüketime kaçılmadığı takdirde ekmeğin kilo aldırmadığını belirtti. Balcı, “Ekmeği tüketmezsek kaslarımız ve beyin hücrelerimiz gelişmez, sindirim sistemimiz düzgün çalışmaz, kan hücreleri oluşmaz, deri hastalığına yakalanırız. Onun için ekmek çok önemli bir besin kaynağı. Her vatandaşın gönül rahatlığıyla tüketmesi gerekir." dedi.

Zararlı olduğu söylemi yanlış

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ise ekmeğin zararlı olduğu söyleminin yanlış olduğunu belirtirken tam buğday ekmeğinin birçok vitamin içerdiğini ve insan sağlığı için yararlı olduğunu söyledi. Sabahları bir veya iki dilim ekmek yemenin vücudun ihtiyacını karşıladığını vurgulayan İlkbahar, "Ekmek yememek yanlış. Eğer karbonhidrat ihtiyacımızı karşılayamazsak kas erimesi gibi tedavisi zor olan hastalıklara yakalanabiliriz.” dedi. Yapılan ekmek israfı hakkında da açıklamalarda bulunan İlkbahar, günlük üretilen 100 milyon ekmeğin yaklaşık yüzde 10'unun israf edildiğini belirterek, israf edilen ekmeğin yardım kuruluşları kanalıyla ihtiyacı olan bölgelere bağış yapılmasını önerdi.

Göbeklitepe Mirası Ankara’da yaşatıldı

Göbeklitepe mirasını Ankara’da yaşatan Uluslararası Ekmek Festivali ünlü şeflerin workshopları ile renklendi. Festivalde Türk mutfağının yanı sıra uluslararası mutfakların da tariflerini ziyaretçiler ile paylaştı. Festivale Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Türkmenistan, Makedonya, Almanya, Arjantin, Belarus, Fas, Güney Afrika, İsrail, İtalya ve Ukrayna katıldı. 

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.