Ali Kaya Restoran işletmecisi Davut Keleş: "Kararı Ankara'ya taşıyacağız"
Amasya’nın sembolü Ali Kaya Restoran’ın, valilik tarafından tahliyesinin istenmesinin ardından işletme sahibi Davut Keleş, Ankara’ya geldi. Kararın iptalini isteyen Keleş, İçişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan randevu talep edeceğini söyledi.
Amasya’da, son yıllarda alkollü işletmelerin bir bir kapanmasının ardından bu kez piyango şehrin sembolü haline gelen Ali Kaya Restoran’a vurdu. Amasya Valiliği, 70 yıldır kentte hizmet veren ve bölge esnafını kalkındıran Ali Kaya Restoran’a tahliye emri verdi.
Tahliye kararının ardından işletme sahibi Davut Keleş, Ankara’ya yola çıktı ve Amasya Valisi Yılmaz Doruk’un verdiği kararın perde arkasını gazeteilksayfa.com’a anlattı.
"YILDA 800 BİN MÜŞTERİ AĞIRLIYORUZ"
Vali Doruk’un tek başına aldığı bu kararı yanlış bulduklarını belirten Ali Kaya Restoran İşletmecisi Davut Keleş, “Amasya’da vatandaş oldukça tepkili. Bizim işletmemiz, 70 yıllık köklü bir tarihi olan işletmedir. Kent turizmine oldukça ciddi bir hizmet veriyoruz. Çevre illerdeki turistlerin yanı sıra yabancı turistler de işletmemizi ziyaret ediyor; kente uğrayan turistlerin yüzde 80’i Ali Kaya Restoran’ı ziyaret etmeden Amasya’yı terk etmez. Artık bu isim, güzel şehrimizin sembolü haline gelmiştir. Yılda ortalama 800 bin civarı turisti ağırlıyoruz. Ancak, bu yıl müşteri sayımız cüzi miktarda azaldı. Valinin bu kararıyla birlikte bu sayı daha da azalacak” dedi.
"BÖLGE ESNAFINI KALKINDIRIYORUZ"
Aileye hitap ettiklerini ifade eden Keleş, “Çorum, Tokat, Samsun gibi çevre illerden müşteri ağırlıyoruz. Bizler ailelere hitap ediyoruz; müşterilerimiz aileleriyle işletmemizi tercih ediyor. Ekonomik boyutta gelecek olursak, günlük kazandığımızı kentimizdeki esnafımıza dağıtırız. Kuzucuya gideriz, manavcıya gideriz, sucuya gideriz. Bütün esnafımıza kazandığımız para sabah dağıtılır ve cebimizde kuruş kalmadan yine işimizin başına döneriz. Sadece geçen ayki ciromuz 6 milyon TL civarında. Bunun 5 milyon TL’sini Amasya esnafına dağıtmışız. Geçen ay ödediğimiz, katma değer vergisi (KDV), kira bedeli, stopajı ve işçi giderleri 1 Milyon TL’nin üzerinde diyebilirim. Bu meblağın 600 bin TL’sini devletimize ödedik. Katma değer anlamında da kent adına ciddi bir katkımız var” diye konuştu.
“VALİNİN HASSASİYET VARMIŞ”
Amasya Valisi Yılmaz Doruk’un alkole karşı bir hassasiyetinin olduğunu söyleyen Davut Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir çok işletmenin ruhsatı iptal edildi ve dükkanlar kapandı. Valinin alkole karşı bir hassasiyetinin olduğu söyleniyor. Bildiğimiz tek bir şey var, GÖKBİR ile hareket ettiği söyleniyor. 70 yıllık tarihi bir işletmenin kapısına mühür vurulması, kent için ciddi maddi ve manevi kayıplar yaratacaktır.”
"KARARI ANKARA’YA TAŞIYACAĞIZ"
Bakanlıklardan randevu talep edeceklerini vurgulayan Keleş, “Ankara’nın bu uygulamadan haberdar olduğunu düşünmüyorum. Bu saatten sonra bu konuyu Ankara’ya taşıyoruz. Gerekirse İçişleri ve Turizm Bakanlığı’ndan bir randevu talebimiz olacak. Bugün ise Ticaret Odası Başkanımız ve esnaf kuruluşlarımız gelecek” şeklinde konuştu.
"DESTEKLEDİK AMA YALNIZ BIRAKILDIK"
Siyasi seçimlerde hükümeti desteklediklerinin altını çizen Ali Kaya İşletmecisi Davut Keleş, son olarak şunları söyledi:
"Seçimlerde hükümet adaylarını destekledik, büyük boy posterlerini Amasyalının göreceği şekilde restoranımıza astık. Amasya küçük şehir ve diğer rakip siyasi liderleri karşımıza aldık. Siyasi olarak mevcut hükümetimizin her zaman yanında yer aldık. Her türlü ekonomik katkı da sağladık. Fakat AK Parti haricinde diğer tüm siyasi partiler, bizim yanımızda ve bizleri destekliyor. Siyasi bir yaptırım ile karşı karşıya kalacaksak, bunun bize yapılmaması lazım."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.