Allah Korkusu Olan İnsan Haya, Edep, Fazilet Sahibidir

Allah Korkusu Olan İnsan Haya, Edep, Fazilet Sahibidir

Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar, Ramazan Ayı’nı Habervaktim’e değerlendirdi. Ankara’da oruç tutmayanların Ramazan ayında dışarıda yemesini eleştiren İsmail Coşar, “İmanı olmayanın hayâsı olmaz, hayâsı olmayanın da imanı olmaz” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’nın büyük bir şehir olduğunu ve insan sirkülasyonunun fazla olması nedeniyle seferi olup oruç tutamayan insanların çok olduğunu belirten Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar, buna rağmen dışarıda yiyerek oruç tutanlara saygı göstermeyenleri eleştirdi.  İsmail Coşar, “İnsanlara fazilet kazandıran iman, inançtır, insanların hayâ perdesini gösteren imandır. İmanı olmayanın hayâsı olmaz, hayâsı olmayanın da imanı olmaz” dedi.

AÇIK LOKANTA BULAMAZSINIZ

Anadolu’nun küçük illerinde hala lokantaların açılmadığını söyleyen Coşar, “Ben Ankara nüfusunun 300 bin olduğu zamanları bilirim o zamanlar Ramazan’da bir tane açık dükkân bulamazdınız. Şimdi Ankara nüfusu 5 milyonu geçti, o günle bu gün arasında çok büyük fark var tabi. Ankara gibi büyük şehirlerde sirkülasyon çok, nerdeyse nüfusun 3’te birini seferi insanlar oluşturuyor. Ama Anadolu’nun küçük illerinde bu tabloyu görmezsiniz, açık lokanta oralarda bulmanız zor. Anadolu’nun küçük illerinde insanlar oruçlu bile olmasa oruçluymuş gibi gezer” şeklinde konuştu.

İNSANLARA FAZİLET KAZANDIRAN İMANDIR

İmanlı ve inançlı insanların haya ve edep sahibi olduğunu belirten Coşar, “İnsanlara fazilet kazandıran iman, inançtır, insanların hayâ perdesini gösteren imandır. İmanı olmayanın hayâsı olmaz, hayâsı olmayanın da imanı olmaz. Mehmet Akif Ersoy şöyle diyor: “Ne irfandır veren ahlâka yükseklik, ne vicdandır; Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.” Allah korkusu olan insan haya, edep, fazilet sahibidir. Bu da bizlerin en büyük noksanlarından biri haline geldi” ifadelerini kullandı.

MÜJDELEYİN, NEFRET ETTİRMEYİN

Allah korkusunun insanı haramdan uzak tutacağını aktaran İsmail Coşar, “Kuran’da Allah’tan korkun yazıyor, günah işlerken, harama el uzatırken Allah’tan korkacaksın. Yoksa Allah korkutucu değil, hatta Müslümanlara Cenabı Hak; “müjdeleyin, nefret ettirmeyin” diyor. Öyle normal bir korku değildir Allah korkusu, içinizde günah işlemekten korkuyorsanız işte bu Allah korkusudur. Allah’ın nehy ettiklerinden kaçınacağız, emrettiklerini yapacağız” dedi.      

 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.