Almanya – Çin iş birliği: Dev markalar endüstrinin geleceği için bir arada

Almanya – Çin iş birliği: Dev markalar endüstrinin geleceği için bir arada

Alman otomotiv devi BMW sürdürülebilir mobiliteyi desteklemek adına Çinli batarya üreticisi EVE Energy ile ortak bir girişime imza atıyor. Macaristan'da başlatılan çalışmalar ile birlikte otomotiv endüstrisi daha çevreci ve yenilikçi bir hal alacak.

EVE Energy'nin 1 milyar euro değerindeki yatırımı, BMW'nin yeni nesil elektrikli araçlarının enerji depolama sistemlerini üretecek olan fabrikanın temellerini oluşturuyor.

Macaristan hükümeti EVE Energy'nin yatırımına destek vererek 38 milyon avro vergi teşviği sunacak.

1.png

ÇIĞIR AÇAN GELİŞME

Fabrikada üretilecek olan 46 milimetre çapındaki iki farklı silindirik lityum iyon hücre teknolojik açıdan çığır açan bir gelişme sunuyor.

95 mm ve 120 mm uzunluğundaki hücreler, CTP (hücreden pakete) tasarımıyla bir araya getirilerek yapısal bir batarya paketi oluşturacak.

Söz konusu paketler araçların şasisine entegre edilerek, performans ve enerji verimliliği konusunda üst düzey bir deneyim sunacak.

3.png

BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

EVE Energy kısa sürede Çin'in lider batarya üreticileri arasına yükselmiş ve 2023'ün ilk yarısında elde ettiği 32,4 milyar dolarlık cirosuyla yüzde 53,9'luk bir büyüme kaydetmişti.

Macaristan'da kurulacak olan fabrikayla birlikte EVE Energy'nin büyüme ivmesini 2026'ya kadar sürdürmesi bekleniyor.

2.png

GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAK

BMW ve EVE Energy iş birliği sadece bir otomobil üreticisi ile bir batarya uzmanının değil, aynı zamanda küresel bir perspektifle sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor.

Elektrikli araç teknolojilerindeki yeni gelişmeler, sektördeki dönüşümü hızlandıracak ve çevre dostu mobiliteyi daha geniş kitlelere ulaştıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.