Almanya pandemi sonrası toparlanamadı: Ekonomideki gerileme korkutuyor

Almanya pandemi sonrası toparlanamadı: Ekonomideki gerileme korkutuyor

Almanya'da son 3-4 yılda ekonomi, siyaset, demografi ve bürokrasi gibi çeşitli alanlarda önemli sorunlar baş gösterdi. Pandemi süreci sonrasında tedarik zincirlerinin hasar görmesiyle birlikte Alman iş modeli toparlanmakta zorlanıyor.

Almanya ekonomi, siyaset, demografi ve bürokraside yaşadığı sorunlarla boğuşuyor. Pandemi sürecinde tedarik zincirlerinin hasar görmesi ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşanan "energy crunch", Almanya'nın iş modelinde kalıcı ve derin hasarlar bıraktı.

Ülkede sanayi üretimindeki gerileme ekonomik büyümeyi olumsuz etkiliyor. Pandemi öncesi seviyelere dönüş hala gerçekleşemedi. İnşaat sektörü de benzer zorluklarla karşı karşıya. Konut üretimi ve satışlarında ciddi düşüşler yaşanıyor.

3-002.jpg

SANAYİCİ ZORLANIYOR

Ekonomik durgunluk, yatırımcıların Alman şirket tahvillerine Euro bölgesinin geneline kıyasla daha yüksek spreadler (herhangi bir piyasada satış için istenen fiyatla alış için teklif edilen fiyat arasındaki fark) talep etmesine neden oluyor.

Alman sanayisinin temelini oluşturan sektörlerdeki sorunlar ayrıca dikkat çekiyor. Otomotiv sanayisi elektrik dönüşümünde geri kalırken, Çin'den gelen yoğun rekabetle mücadele ediyor. Makina sektörü de Çin ile boğuşuyor ve AB pazarındaki payı küçülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.