‘Alo Haksız Rekabet’ Hattı Kuruldu

‘Alo Haksız Rekabet’ Hattı Kuruldu

Muhasebeciler ve müşavirler arasında haksız rekabeti önlemek için ASMMMO Oda Sekreteri Nevzat Akkaya ‘Alo Haksız Rekabet’ hattı kurduklarını ve önümüzdeki pazartesi çalışmalar başlanacağını vurguladı. 0850 770 01 11 hat üzerinden pazartesi günü itibariyle

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Oda Sekreteri Nevzat Akkaya Ankara’da haksız rekabet yapan muhasebecilere ve müşavirlere savaş açtıklarını belirtti. Bu mesleğin haksız rekabete açık bir meslek olduğunu belirten Akkaya bunun önüne geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Usulsüz defter tutanların ve belgesi olmayıp belge kullananlarla mücadele için ‘Alo Haksız Rekabet’ hattını açtıklarını belirten Akkaya, “2015 yılını haksız rekabet yılı ilan ettik. 0850 770 01 11 hattını alarak alo haksız rekabet, belge kullandırma mücadele hattını kurduk. İsmi ‘Alo Haksız Rekabet’ hattı oldu. Bu sene içinde başlıyoruz bu projeye. Yeminli mali müşavir olup defter tutanlarla, herhangi bir resmi kurumda veya başka işlerle uğraşıp muhasebe bürolarına ortak olanlarla, defter tutanlarla, stajyer olup defter tutanlar var onlarla ve belgesi olmayıp belge kullananlarla mücadele edeceğiz” dedi.

HAKSIZ REKABETE AÇIK BİR MESLEK

Haksız rekabeti önlemek için büyük mücadele vereceklerini kaydeden Akaya, “Vergi dairelerine, SGK’ya bildirdik, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Örneğin doktor olmayıp ta küçük poliklinikler de doktorun işini yapanlar olabiliyor. Kâtip avukatın belgelerini kullanıp dava açabiliyor bunlarla karşılaşılıyor. Bizim meslekte belgesi olmayan adam başkasının şifresiyle beyanname gönderiyor. Veya 20 – 30 tane defter tutuyor o defterleri benim şifremle gönderiyor. Dolayısıyla haksız rekabete açık bir meslek. Reklâm yasağı var bizim meslekte, bazıları televizyonlara, gazetelere reklâm verebiliyor bunlarda haksız rekabete giriyor” diye konuştu.

ANKARA’DAKİ MESLEK ODALARI UYARILACAK

Uzun zamandır bu proje üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Akkaya, “Birçok meslek odasına bu konuda yazı yazarak bilgilendirme yapacağız. Mutlaka SMMM’lere üye olan muhasebeciler defterlerini tutsun diye uyarıda bulunacağız. Bu yılın haksız rekabet yılı olduğunu ve odalarımıza kayıt olmayanlara defter tutturmamalarını belirteceğiz. Bu projeyi uzun zamandır yapmayı planlıyorduk” ifadelerini kullandı.                  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.