Alperenler, Adliye'ye Siyah Çelenk Bırakarak Kararı Protesto Etti

Alperenler, Adliye'ye Siyah Çelenk Bırakarak Kararı Protesto Etti

BBP Lideri Yazıcıoğlu'nun davasına verilen takipsizlik kararı, Ankara Adliyesi önünde partililer ve hukukçular tarafından protesto edildi. BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay, "Acımız ikiye katlanmıştır" dedi.

DAVA, YARGININ KURBANI OLDU
Karara tepki göstermek amacıyla Adliye önüne siyah çelenk bırakan Başkan Alay, "Dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen, yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelendirilmiştir Bu dava hukuk mekanizmasının bir kurbanı olmuştur. Bugün suyun başını tutanlar 'eden bulur' ilkesi mucibince bize yaşattıklarını yarın bir gün bir bir yaşamaya başlayacaklardır" diye konuştu.
KARAR VİCDANLARI RAHATSIZ ETTİ
Türk Hukuk Enstitüsü adına konuşma yapan Başkan Ali Çelikkaya ise verilen takipsizlik kararının vicdanları rahatsız ettiğini söyledi. Çelikkaya, "Aradan geçen bunca zamana rağmen yılan hikayesine döndürülen soruşturma sürecinde sorumluluk taşıyan herkes hukuk önünde hesap vermelidir" dedi. Çelikkaya hukukçular olayın aydınlatılması için konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. 

Fotoaltı: BBP Ankara İl teşkilatı üyeleri, Ankara Adliyesi önüne siyah çelenk bıraktı.

OSMAN AKDOĞAN- SÜLEYMAN TOKER/ HABERVAKTİM-

BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği şüpheli helikopter kazasına ilişkin soruşturmada Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararına, BBP Ankara İl Teşkilatı ve Türk Hukuk Enstitüsü üyeleri dün öğle saatlerinde Ankara Adliyesi önünde toplanarak sert tepki gösterdi. Adliye önüne BBP'liler tarafından siyah çelenk bırakıldı.   
ACIMIZ İKİYE KATLANDI
Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay, "Büyük Birlik camiası olarak acımız ikiye katlanmıştır. Dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen, şehitlerimizin aileleri ve camiamızla birlikte yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelendirilmiştir" dedi.
DAVA, HUKUK MEKANİZMASININ KURBANI OLMUŞTUR
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının biran önce kapatılması için birileri tarafından gayret içine girildiğini savunan Alay, "Netice itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki 'kuvvetli şüphelerin' üzeri karartılarak ve şüpheliler aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik kararı verildi. Bu dava hukuk mekanizmasının bir kurbanı olmuştur. Bugün suyun başını tutanlar 'eden bulur' ilkesi mucibince bize yaşattıklarını yarın bir gün bir bir yaşamaya başlayacaklardır" diye konuştu. 
YAZICIOĞLU'NUN GÖLGESİ DOLAŞACAK
"Bu dosyayı kapattıklarını zannedenler şunu unutmasın" diyen Alay, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun gölgesi uzun süre bu topraklarda dolaşacaktır.Zamanı gelince nu sürecin adil bir şekilde yürütüleceğinden ve üzeri örtülmeye çalışılan gerçekler ile adalet arasında tüm engellerin ortadan kaldırılacağından kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.
SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ
Türk Hukuk Enstitüsü adına konuşma yapan Başkan Ali Çelikkaya ise Muhsin Yazıcıoğlu davasında  arama faaliyetlerini geciktirdikleri ve delilleri kararttıkları iddiasıyla haklarında açılan soruşturmada 132 şüpheliye takipsizlik kararı verilmesinin vicdanları rahatsız ettiğini vurguladı. Çelikkaya, "Aradan geçen bunca zamana rağmen yılan hikayesine döndürülen soruşturma sürecinde sorumluluk taşıyan herkes hukuk önünde hesap vermelidir" dedi. Çelikkaya hukukçular olayın aydınlatılması için konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. 

 

   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.