Altı Eğitimhane Üstü Şaraphane

Altı Eğitimhane Üstü Şaraphane

Ankara Üniversitesi’nin Fatih Köprüsü’nün dibindeki Dışkapı yerleşkesinde yer alan eğitim kurumuyla şaraphane iç içe. Ziraat Fakültesi’ne ait şaraphane hemen Ziraat Fakültesi Temel Bilimler Öğrenim Birimi’nin üstünde yer alıyor.

UĞUR ÖĞÜT - HABERVAKTİM

Ankara Üniversitesi’nin Dışkapı yerleşkesinde yer alan Ziraat Fakültesi Şarap Tesisleri Başkent’te büyük tartışmalara neden oluyor. Daha öncede gündeme gelen tesisisin hemen altında Ziraat Fakültesi Temel Bilimler Öğrenim Birimi bulunuyor.    

YENİ İÇKİ TÜRLERİ DENENİYOR

Üniversiteye başlayan Ziraat Fakültesi’ndeki bütün 1. sınıfların eğitim aldığı Ziraat Fakültesi Temel Bilimler Öğrenim Birimi’nin hemen dibinde Ziraat Fakültesi Şarap Tesisleri yer alıyor. Ankara Üniversitesi okula daha yeni başlayan öğrencilerini adeta şarap ile karşılıyor. Şarap tesisinde başka içkilerinde üretilmesi için denemelerin yapıldığı iddia edildi. Tesisin önünde yer alan şarap şişeleri ise büyük dikkat çekiyor.

ÜNİVERSİTEDE ŞARAPLA TANIŞIYORLAR

Devlet alkol tüketiminin önüne geçme yönünde politikalar üzerinde çalışırken devlet desteğiyle faaliyet gösteren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin kendisine eğitim amaçlı tahsis edilen bağlarda ürettiği üzümlerle şarap yapıyor. Bir eğitim kurumu olması gereken fakülte ürettiği şarapları markalandırdığı gibi satış ve pazarlama için ticari bağlantılar da kurmuş durumda.

ÜNİVERSİTE Mİ? İÇKİ FİRMASI MI?

Ziraat Fakültesi yönetiminin merkez kampüs ve Kalecik’teki bağlarında eğitim amaçlı ürettiği üzümlerle yetinmediği; şarap üretimi için piyasadan da üzüm aldığı, ayrıca değişik şaraplar üretebilmek için diğer ziraat fakültelerinin ürettiği üzümlerle kendi üzümlerini takas ettiği de iddia ediliyor. Ayrıca üretilen şarapların satış ve pazarlanması için de ticari bir mekanizma kurulduğu bildiriliyor. Üretilen şaraplar Fakültenin iktisadi işletmesi aracılığıyla Ankara’nın değişik bölgelerinde açılan özel satış noktaları aracılığıyla pazarlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.