Altında Yükseliş Yeni Yılda da Devam Edecek

Altında Yükseliş Yeni Yılda da Devam Edecek

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altın fiyatlarının 2017’de de istikrarlı yükselişini sürdüreceğini söyleyerek, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde altının 130 TL’yi geçeceğini belirtti.


UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Altın fiyatları geçen hafta son bir aydır ilk kez haftalık bazda yükseldi. Altının onsu 1266 dolar civarında seyrediyor. Altın fiyatlarının yönüne ilişkin Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu’dan çarpıcı bir tahmin geldi.

TASARRUF İÇİN ALTIN ALIN

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde altının 130 TL’yi geçeceğini söyleyen Çavuşculu, “2017 yılının ilk çeyreğinde altının gram fiyatı 130 lirayı bulacak. Yatırım için altını kullananlar var ama biz daha çok vatandaşların tasarruf için altın almalarını tavsiye ediyoruz. Şuanda 125-126 lira arasında değişiyor altının gram fiyatı ama vatandaştan pek talep yok işlerimizde bir durgunluk var. Tabi ki altın fiyatı düşük olsa biz daha mutlu olacağız ama şuanda gözüken durum bu” dedi.

ALTIN YENİ YILDA DA İSTİKRARININI KORUYACAK

Altın fiyatlarının 2017 yılında da istikrarlı bir şekilde yükseleceğini belirten Hasan Çavuşculu, “2017 yılında altının gram fiyatının en az 130-140 lira arasında olmasını bekliyoruz.  Mutlaka herkes tasarruf yapmak için ayda bir kere en düşük çeyrek altın almalı ama altın bir yatırım amacı olarak kullanılmamalı, büyük miktarda paraların altına yatırılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.