Altındağ Başpınar Mahallesi’nde sokak köpeği rahatsızlığı, vatandaş tedbir bekliyor

Altındağ Başpınar Mahallesi’nde sokak köpeği rahatsızlığı, vatandaş tedbir bekliyor

Ankara Altındağ’ın en kalabalık mahallelerinden birisi olan Başpınar Mahallesi’nde, başıboş sokak köpekleri tehlike olmaya devam ediyor. Mahalleli rahatsız; belediyeden çözüm istiyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Başpınar Mahallesi başıboş sokak köpekleri ile dolu. Sayımlara göre 14 bin insanın yaşadığı mahallede insanlar dışarı çıkmaya bile korkuyor. Vatandaşların belediyeden isteği başıboş hayvanların, zarar verilmeden uysallaştırılıp, alındıkları ortama yeniden bırakılması.

22222222222-001.jpg

İnsanların ana yaşam alanlarında fazla sayıda bulunan sokak köpekleri özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Çocukların sürekli bulunduğu parklar, oyun alanları hatta okul bahçelerinde çokça olan sokak köpekleri anne ve babaları da tedirgin ediyor.

TÜRKİYE GENELİNDE DE SAYILAR ÇOK FAZLA

Günümüz Türkiye’sinde 10 milyondan fazla başıboş sokak köpeğinin olduğu tahmin ediliyor.

11111.jpg

TOPLA, AŞILA, BIRAK

Uzmanlar sokak hayvanlarına yönelik alınabilecek tedbirler konusunda yetkili kurumlara "Topla, Bakımını yap, Aşıla, Aldığın yere bırak" ismi verilen yöntemi öneriyor. Nitekim 2004 yılında yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu da, ilgili kurumlara bu yönde görevler yüklüyor.

mansss.jpg

“PROBLEMİN KAYNAĞI BİZLERİZ”

Sokak köpeklerine karşı tedbir alınmasını isteyen vatandaşlarca oluşturulmuş Sokak Köpeği Sorunu Platformu üyeleri, problemin kaynağı noktasında şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Her problemde olduğu gibi bu büyük problemin de ana kaynağı yine biz insanlar. Küçük çocuklara karne hediyesi olarak bile kedi, köpek gibi hayvanların alındığı bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlar en ufak zorlukla karşılaştıklarında hayatında hiç sokakta yaşamamış bir hayvanı sokağa bırakabiliyor. Bu problemin tek çözümü insanları bilinçlendirmek ve küçük çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaktan geçiyor.”

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum