Altındağ Belediyesi açıkladı: Son başvuru 18 Haziran’da

Altındağ Belediyesi açıkladı: Son başvuru 18 Haziran’da

Altındağ Belediyesi Yaz Okulları için kayıtlar başladı. Altındağ Belediyesi, yoğun eğitim temposundan çıkan ve yaz tatilini Ankara'da geçiren Altındağlı çocukları ve gençleri, yine Yaz Okullarında buluşturacak.

Altındağlı gençlerin heyecanla beklediği Yaz Okulları bu yıl da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Altındağlı gençler her yıl olduğu gibi bu yıl da, yaz tatilinde sanatla, sporla ve kültürel faaliyetlerle iç içe olacak. Yaz Okullarından faydalanmak için Altındağ’da ikamet ediyor olmak ve Gençlik Merkezlerinden birine üye olmak yeterli. Son başvuru tarihinin ise 18 Haziran olduğu açıklandı.

ara2.jpg

YAZ OKULLARINDA HER ŞEY ÜCRETSİZ

İsteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği yaz okullarının, gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığını vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Çocuklara ve gençlere yönelik yaz okullarını çok önemsiyoruz. Sadece Altındağ'ın değil, ülkemizin geleceği için de çocuklarımızı kültür, sanat ve sporla buluşturuyoruz. Kurslarımızda eğitimcilerimiz tarafından belirlenen yetenekli çocuklarımızı, spor ve sanata yönlendiriyoruz. Yaz tatillerini verimli bir şekilde geçiren çocuklarımızın eğitim hayatında da başarılı olduğunu yıllardır gözlemliyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Gençlerimizin gösterdiği ilgi, her yıl katlanarak artıyor. Çocuklarımız ayrıca tüm branşlardaki kurslar, etkinlikler ve gezilerin tamamından ücretsiz olarak faydalanıyor” dedi.

ara-001.jpg

EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Altındağlı gençlerin bu merkezler sayesinde çok daha başarılı ve özgüvenli bireyler olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Balcı, merkezlerin okul başarısına da büyük katkısı olduğunu vurguladı. Başkan Balcı “Gençler bu merkezlerde öncelikle yeni eğitim fırsatlarıyla tanışıyorlar. Merkezlerde Türkçe, Matematik, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Edebiyat gibi temel derslere katılarak, bu alanlardaki eksiklerini tamamlama imkanı buluyorlar. Merkezlerde oluşturulan bilgisayar ve internet odaları ile kütüphaneden de ücretsiz yararlanabilen gençlerimiz, bilgisayar kodlama, temel bilgisayar, Office programları, photoshop kurslarına büyük ilgi gösteriyor. Drama, halk oyunları, satranç, el sanatları, resim, gitar, bağlama, ritim, ney, Türk Halk Müziği korosu, işaret dili, diksiyon, okuma atölyesi, kısa film atölyesi, yaratıcı yazarlık, fen deneyleri atölyesi, model uçak atölyesi, 3D tasarım atölyesi, yazılım gibi kurslar gençlerimizin büyük ilgisini çekiyor” ifadelerini kullandı.

ara3.jpg

Gençlerin spor branşlarında açılan kursları çok sevdiğini de belirten Başkan Balcı “Bu yıl da yaz okullarımızda futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, taekwondo, kick boks, jimnastik, bocce branşlarında kurslar açacağız. Tüm sportif gençlerimizi bu kurslara katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.