Altındağ Belediyesi dayanışmaya koştu

Altındağ Belediyesi dayanışmaya koştu

Altındağ Belediyesi deprem bölgesinde yardımlarını sürdürüyor. Altındağ Belediyesi ekipleri depremin ilk anından itibaren, destek için seferber oldu.

Altındağ’dan deprem dayanışmasına devam ediyor. Altındağ Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan Elazığ-Malatya ve İzmir depremlerinde olduğu gibi, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde de görev başında. Depremin hemen ardından harekete geçen ve kısa sürede organize olan ekipler, afet bölgelerine doğru yola çıktı.

ARAMA KURTARMAYA DESTEK

Yaşanan deprem sonrası 84 personel, 16 iş makinesi ve araç; Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’e sevk edildi. Ekipler ilk andan itibaren arama ve kurtarma çalışmalarına destek verdi.

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

İş makinesi ve araçların yanı sıra 4 tır dolusu insani yardım malzemesi de deprem bölgesine doğru yola çıktı. Battaniye, yatak, çocuk montu, çocuk bezi, hijyen malzemesi, konserve gıda, kuru gıda, ayakkabı ve su dolu olan insani yardım tırları, bölgededeki depremzedelere ulaştırıldı.

22222222222.jpg

HEM KANLA, HEM CANLA

Deprem bölgesine destek olabilmek için canla başla çalışan Altındağ Belediyesi, kan bağışı kampanyası da başlattı. Kampanyaya Altındağ Belediyesi personellerinin yanı sıra, bölge halkı da büyük ilgi gösterdi. Altındağ Belediyesi hizmet binası önünde bulunan Türk Kızılay kan bağış noktasında önünde kuyruklar oluştu. Yapılan destek çağrısı neticesinde, kısa sürede yüzlerce ünite kan bağışı yapıldı.

DEPREMZEDELERE SICAK İKRAM

Altındağ Belediyesi’nin ikram çadırları da kısa sürede deprem bölgesinde yerini aldı. Osmaniye’de depremzedeler için kurulan güvenli alanda her gün 2 bin kişiye yemek ve çorba ikramı yapılıyor. Ayrıca kurulan çadırda gün boyunca da çay ve su ikramı sağlanıyor.

ALTINDAĞLI VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞTU

Türkiye’nin her köşesinden deprem bölgesine ulaşan yardım kampanyasına, Altındağlı vatandaşlar da destek oldu. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın talimatıyla başlatılan kampanyaya, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında ilçede bulunan vatandaşlardan elektrikli ısıtıcı, kullanılmamış sıfır ürünler, giysi, battaniye gibi yardımlar toplanmaya başlandı. Bu yardımlar da belediye ekipleri tarafından incelendikten sonra, kısa sürede deprem bölgesine gönderiliyor.

1111-002.jpg

“ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI”

Altındağ Belediyesi olarak daima zor durumda olan vatandaşların yanında olduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Zor durumda kalan vatandaşımız Altındağ'da olmuş, başka bir yerde olmuş bizim için fark etmez. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı... Vatan toprağımızın her karışı bizim için çok değerli... Bu nedenle vakit kaybetmeden yardım ekiplerimizi yola çıkardık. Oradaki vatandaşlarımıza, depremzedelere biraz olsun güç verebilirsek, içlerini ısıtabilirsek ne mutlu bize... Biz de depremin ilk anından itibaren Osmaniye’ye geçerek ekiplerimizin başındayız” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.