Altındağ Belediyesi hayalleri gerçek yapıyor

Altındağ Belediyesi hayalleri gerçek yapıyor

Altındağ Belediyesi bir hayali daha gerçek yapıyor. Altındağ’daki engelli vatandaşların hayatını değiştirecek olan proje “Engelsiz Yaşam Merkezi” çok yakında kapılarını açıyor.

Altındağ Belediyesi bir hayali daha gerçek yapıyor. Altındağ’daki engelli vatandaşların hayatını değiştirecek olan proje “Engelsiz Yaşam Merkezi” çok yakında kapılarını açıyor.

Engellilere “engelsiz” hizmet için geri sayım başladı. Altındağ Belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaatının tamamlanmasına çok bir süre kaldı. Temelleri yaklaşık 6 ay önce, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve çok sayıda davetlinin katılımı ile atılan Engelsiz Yaşam Merkezi, Altındağ’a güneş gibi doğdu. Tamamlanmasına kısa bir süre kalan merkez, özel gereksinimle bireyler ve aileleri tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

“ENGELLER KALKACAK”

Merkezin kapılarını açmasının ardından, hayatın engelli bireyler için çok daha kolaylaşacağını söyleyen Başkan Asım Balcı, “İçerisinde oyun, uyku ve etkinlik odası, duygusal rahatlama bahçesi, fizyoterapi odası, kütüphane, sesli okuma odası, atölyeler, spor salonu, yemek salonu gibi daha birçok etkinlik alanını barındıran merkezimiz, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir donanıma sahip olacak. Bugün temelini attığımız bu proje tamamlandığında, Altındağ'da yaşayan engelli vatandaşlarımız ve onların aileleri için hayat inşallah daha da kolaylaşacak” dedi.

ara.jpg

“ENGELSİZ BİR ALTINDAĞ”

Altındağ’da göreve başladıkları ilk günden itibaren mesainin önemli bir bölümünü engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için kullandıklarının altını çizen Başkan Balcı “Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız proje, engelli çocuklarımız için Engelsiz Park yapmak oldu. Bunların yanında; akülü araç şarj istasyon merkezleri, kurduğumuz Engelsiz Destek Merkezimiz, ücretsiz E-KPSS kurslarımız ve Engelsiz Spor Merkezimiz gibi yatırımlarla her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk. Bizim hedefimiz bütün bunlarla engelsiz bir Altındağ inşa etmek” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.