Altındağ Belediyesi'nden geleceğe yatırım

Altındağ Belediyesi'nden geleceğe yatırım

Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan Gültepe ve Ali Ersoy anaokulları düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Ankara Valisi Ercan Topaca ile Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşması ile devam etti.

Halkın istemediği yerlere dokunmadık

Programın açılış konuşmasını yapan Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’ın yüzde 85’i gecekondu kaplı iken Altındağ’a yeni bir yüz kazandırdık.” dedi. Başkan Tiryaki mahalleleri kentsel dönüşüme sokarken öncelik olarak anket yapıp halka sorduklarını belirtirken, halkın istemediği yerlere dokunmadıklarını vurguladı. Başkan Tiryaki Belediye olarak park, bahçe, okul, sağlık merkezleri, cami ve kültür merkezleri yapmaya devem ettiklerini, söyleyerek açılışa katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Sizlerin duaları sayesinde

Altındağlı kadınlara ayrıca teşekkür eden Tiryaki, ”Yaptığımız çalışmalar sizlerin duaları sayesindedir. Sizlerin duaları olmasa Altındağ Belediyesi buralara kadar gelemezdi. Sizlerin verdiğiniz vergileri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Altındağ’ın her mahallesine hizmet götürmek bizim görevimiz. Bize oy veren vermeyen ayırımı yapmayız. Eğer yaparsak Allah bu yaptığımız işlerin bereketini vermez.” şeklinde konuştu.

Altındağlılar altın çağını yaşıyor

Başkan Tiryaki, “Yılsonuna kadar 15 günde bir açılış yapsak yaptığımız binaların açılışına yetişmemize imkân yok. Altındağ Belediyesi bütün kaynaklarını Altındağlılara harcıyor. Çünkü Altındağlı yarım asırdır alması gereken hizmetleri alamamış bir belediyedir. İhmal edilmiş bir belediyedir. Ancak son 10 yıldır altın çağını yaşıyor. Önümüzdeki süreçte de göreceksiniz diğer ilçelerden buralara gelecekler. İnsanımızın, çocuklarımızın geleceğini biz bugünden düşünüyoruz. Biz Altındağ’ı sadece bina olarak inşa etmiyoruz. Biz çocuklarımız için park, spor salonu ve kültür merkezleri gibi nefes alabilecekleri alanlar inşa ediyoruz.” dedi.

Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasını önemsiyoruz

Programda konuşan Ankara Valisi Ercan Topaca çocuklar için öğrenmenin en yüksek ve verimli olduğu dönemin okul öncesi dönem olduğunu belirterek, “Devletimiz bunun için okul öncesine çok büyük bir önem vermektedir. Ana okul yapılması devletin yatırım programları arasına alınmaya başlandı. Bizler bu konuda özel bir gayret sarf ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim çağına girdiği andan itibaren bu okullara gelmesi ve öğretmenlerimizin nezaretinde geleceğe hazırlanmasını önemsiyoruz.” dedi.

Altındağ’da eğitim sıkışıklığını gidereceğiz

Yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Tiryaki’ye teşekkür eden Vali Topaca, “Açılan bu okullarla birlikte Altındağ Belediyesi’nin yaptığı okul sayısı 13’e yükseldi. Bu her belediye başkanının yaptığı izlediği bir yöntem değildir. Başkan tiryaki sadece ana okul yapmıyor, imkânı ölçüsünde birçok eğitim yatırımlarına katkı sağlıyor. Bu yatırımlarla 1-2 yıl içinde Altındağ ilçesindeki eğitimdeki sıkışıklığı gidermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

2 yılda 9 bin 376 derslik açılacak

Hükümetin öngördüğü bir şekilde tekli eğitim sistemine 2018-2019 eğitim öğretim yılında Altındağ’da yakalamayı öngörüyoruz. Yapılan 17 okul yetmeyebilir daha yenilerine ihtiyaç duyulabilir. Bu okulları yapmak kolay. Para konusunda bir sıkıntımız yok. Asıl sıkıntımız yeri bulmaktaydı. Yaptığımız toplantılar sayesinde de olumlu sonuçlar aldık. Önümüzdeki yıl 330 okulu yapmaya devam edeceğiz. Ankara’da toplam 2 yıl içerisinde 9 bin 376 dersliği çocuklarımızın hizmetine açmış olacağız.” dedi.

Özlediğimiz şehre doğru ilerliyoruz

Altındağ ilçesinin eski durumunu bildiklerini söyleyen Topaca, “Altındağ fakirliğin, yoksulluğun ve yoksunluğun olduğu bir bölgeydi. Veysel Tiryaki’nin gelmesi ile hızla gelişti. Özlediğimiz şehre doğru adım adıma ilerliyoruz. Buranın bir sorunu var o da uyuşturucudur. Devlet olarak çok ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Son 3-4 ay içerisinde 450’ye yakın kişiyi tutukladık. Sadece tek operasyonda 200 kişiyi tutukladık. Uzun soluklu ve ciddi bir mücadele yapmamız gerekiyor.” dedi. 

İman ve itikatlarının sağlam olması lazım

Sadece bunların yeterli olmayacağını söyleyen Topaca, ”Hep birlikte mücadele etmemiz gerekli. Özellikle çocuklarımızı çok iyi takip etmeliyiz. Birlikte çalışarak bu hastalığın üstesinden gelelim. Biz bunları çocuklarımız ve geleceğimiz için yapıyoruz. Onlarında bunları sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için iman ve itikatlarının sağlam olması lazım. Uyuşturucu bunların hepsinin düşmanıdır. Dolayısı ile bu konuda her anneden her babadan her aileden yardım istiyoruz. Sorunlarımızın üstesinden devletimiz ve milletimiz ile birlikte gelebiliriz.” dedi. 

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.