Komşusunun arkadaşını vuran bekçi serbest kaldı

Komşusunun arkadaşını vuran bekçi serbest kaldı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bekçi Sefa K., husumetli olduğu komşusu Kadriye-Hasan Günaydın çifti ile aralarında çıkan tartışma sırasında tabancasını ateşledi. Murat Türkmen isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, bekçi serbest kaldı.

Olay, 27 Nisan'da Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Kadriye-Hasan Günaydın çifti, karşı komşuları bekçi Sefa K. ve eşi Elmas K. ile anlaşamadıkları için taşınmaya karar verdi. Günaydın çifti, eşyalarını taşımak için kendi oğulları Selim Günaydın ve arkadaşları Murat Türkmen ile oğlu İsa Mert Türkmen'den yardım istedi. Taşınma sırasında Murat Türkmen ile Elmas K. ve Sefa K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile Sefa K., 1'inci kattaki evinin balkonundan komşusu ve arkadaşlarına 6 el ateş etti. Kurşunlardan biri Murat Türkmen'in kaburgasına isabet etti. Ağır yaralanan Türkmen, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

'ELİME TAŞLA VURDUKLARI İÇİN SİLAH PATLADI'

Polis ekiplerince gözaltına alınan bekçi Sefa K., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Sefa K. komşularının sattığı pekmez ve yumurta gibi ürünleri almadıkları için karşı tarafın kendilerine husumet beslediğini belirterek, "Bu nedenle beni ve eşimi her gördüklerinde hakaret ve tehdit içerikli sözler söylüyorlardı. Eşim de o gün beni arayarak bu kişilerin yine kendisine karşı hakaret ve tehdit ettiğini söyledi. Bunun üzerine eve geldim. Murat, Hasan, Selim ve İsa kapımı tekmelemeye başladı. Kapının önünde, 'Sizi geberteceğim, sizi öldüreceğim' gibi sözler söylendi. Sakinleştirmek için kapıyı açtım ancak içeri girmeye çalıştılar. Onlara mani olmak için kapının yanındaki biber gazını sıktım ve kapıyı kapatıp kilitledim. Bunun üzerine balkona yöneldiler. Balkondan eve girmeye çalıştılar. Evin camını sopa ve taşlarla kırdılar. Beylik tabancamla birkaç el havaya uyarı ateşi yaptım. İçlerinden biri silahı tuttuğum elime, taş gibi bir şeyle vurdu. Vurmanın etkisiyle namlu aşağı düştü. Bu sırada silah patladı ve biri vuruldu. Meşru savunma hakkımı kullandığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ÖLDÜRMEK İÇİN SIKTI'

Selim Günaydın da Sefa K.'nin eşinin defalarca haksız yere karakola şikâyette bulunması nedeniyle olayların bu noktaya kadar geldiğini söyledi. Şüphelinin ifadesinde, söylediklerinin de doğru olmadığını anlatan Günaydın, "2-3 kere bana ve babama da sıktı. Kaçışırken arkadaşım Murat ağabey vuruldu. Nasıl basit yaralama olarak geçebilir, anlamıyorum. Olay gününden beri Murat ağabey yoğun bakımda. Murat Türkmen karşı tarafı da tanımıyor. Gözümle gördüm, korkutmak için değil; profesyonel bir şekilde nişan alarak ateş etti. Öldürmek için sıktı. Adalet yerini bulsun istiyorum" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.