Türk Telekom Ankara Açık WTA 125’te şampiyon Berfu Cengiz
Ankara’da düzenlenen Türk Telekom Ankara Açık WTA 125 Tenis Turnuvası’nda milli tenisçi Berfu Cengiz, finalde Sırp rakibi Teodora Kostovic’i 2-1 yenerek tekler kategorisinde şampiyonluğa ulaştı.
Ankara’da düzenlenen Türk Telekom Ankara Açık WTA 125 Tenis Turnuvası’nda milli tenisçi Berfu Cengiz, finalde Sırp rakibi Teodora Kostovic’i 2-1 yenerek tekler kategorisinde şampiyonluğa ulaştı.
Topspin Tennis Academy Bilkent’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuvanın tekler finalinde Berfu Cengiz ile Teodora Kostovic karşı karşıya geldi.

Final mücadelesine istediği başlangıcı yapamayan Cengiz, ilk seti 6-2 kaybetti. İkinci sette toparlanan milli tenisçi, rakibini 6-4 mağlup ederek skoru 1-1’e taşıdı.
Şampiyonun belirlendiği üçüncü sette büyük çekişme yaşandı. Berfu Cengiz, Kostovic’i 7-5 yenerek karşılaşmayı 2-1 kazandı ve Ankara’da şampiyonluk kupasının sahibi oldu.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde Berfu Cengiz’e şampiyonluk kupasını Türk Telekom CEO ve Genel Müdürü Ebubekir Şahin takdim etti.
“KUPAYI KAZANDIĞIMA İNANAMIYORUM”
Şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulunan Berfu Cengiz, Ankara’da kariyerinin önemli başarılarından birine imza attığını belirtti.
Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Cengiz, “Evimde ilk finalimdi. Kupayı kazandığıma inanamıyorum. Özellikle Türkiye’de, Ankara’da ilk kupayı kazandığım için çok mutluyum. İki sene önce burada olamayacağımı ve tekrar tenis oynayamayacağımı düşünüyordum. Çok ağır bir sakatlıktan çıktım ve buraya geldim. Umarım bir başlangıç olur” ifadelerini kullandı.
ANKARA’DA BAHARAMİ RÜZGARI
Türk Telekom Ankara Açık WTA 125’in kapanış etkinliğinde ise tenis dünyasının renkli isimlerinden Mansour Bahrami korta çıktı.
Topspin Tennis Academy Bilkent’te düzenlenen gösteri maçında Bahrami, tamamen dolu tribünler önünde tenis ve eğlenceyi bir araya getirdi. Gösteri maçına izleyiciler yoğun ilgi gösterirken, Bahrami karşılaşmanın ardından hayranları için tenis toplarını imzaladı.
Turnuvayı da değerlendiren Bahrami, organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, “Turnuva çok iyi organize edilmiş. Dün ve bugün yaklaşık 1600-1700 kişinin tribünleri doldurduğunu görmek gerçekten harikaydı. Ankara seyircisinin önünde oynamak büyük bir keyifti. Türk Telekom da çok iyi bir iş çıkarmış. Burada gerçekten çok güzel bir turnuva düzenleniyor, tebrik ediyorum” dedi.
Bahrami, turnuvada Türk tenisçilerin yarı finalde yer almasının da sevindirici olduğunu ifade ederek, “Dün yarı final maçlarının bir bölümünü izledim. Kostovic’in Türk oyuncuya karşı kazandığını gördüm. Ancak yarı finalde 2 Türk oyuncunun yer alması çok güzeldi” diye konuştu.
Kaynak:Haber merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.