Amatör kulüpler mağdur edilmeyecek

Amatör kulüpler mağdur edilmeyecek

Kandazoğlu,” Bu süreçte kulüplerimiz bir mağduriyet yaşamayacaklar. Mutlaka kulüplerimize barınacakları bir yer tahsis edilecek. Daha sonra yıkım başlayacak.” dedi.

19 Mayıs Stadyumu’nun yıkılmasına ilişkin ilk adım geçtiğimiz günlerde atılmış. Stadın altında yer alan amatör kulüplere odaların boşaltılması için tahliye yazısı gönderilmişti. Yaklaşık 50 kulübe gönderilen yazıda odaların boşaltılması için 25 Haziran tarihine kadar süre verildi. Ankara'nın spor kültüründe önemli bir yeri olan 19 Mayıs Stadyumu içerisinde bulunan amatör futbol kulüplerinin bundan sonra nerede faaliyet göstereceği belirsizliğini korurken Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkım çalışmalarına amatör spor kulüplerine yer tahsis edilmeden başlanılmayacağını söyledi.
AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, 19 Mayıs Stadyumu’nun olduğu yere yapılacak yeni spor kompleksi ve yıkım çalışmalarına ilişkin Habervaktim'e açıklamalarda bulundu.

HERKESİN İÇİ RAHAT OLSUN

19 Mayıs Stadyumu ile ilgili kararların kulüplere ulaştığını belirten Kandazoğlu," Bunun ardından Spor Genel Müdürlüğü ile görüştük, amatör spor kulüplerimizi belli bir yer gösterilmeden yıkımın başlamayacağını söylediler. Bu haber bizleri rahatlattı. Kulüplerimize, tesis, salon ve saha kazandırılacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konu hakkında Spor Genel Müdürlüğü ile istişare halindeyiz. Karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz. Herkesin içi rahat olsun.” dedi.

YER TAHSİS EDİLECEK

Stadyumun yapım sürecinde kulüplerin mağduriyet yaşamayacaklarını dile getiren   Kandazoğlu," Sayın, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Sayın, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan amatör spor kulüplerinin odaları olmadan yer tahsis edilmeden stadyumun yıkım çalışmalarına başlanılmayacağını ,mağdur edilmeyeceğini ifade ettiler. Bu süreçte kulüplerimiz bir mağduriyet yaşamayacaklar. Mutlaka kulüplerimize barınacakları bir yer tahsis edilecek. Daha sonra yıkım başlayacak. Kulüplere gönderilen tahliye karında 25 Haziran tarihine kadar odaların boşaltılması gerektiği yazıyor ancak Sayın bakanımız kulüplere yer bulunmadan yıkım işlemlerinin başlamayacağını söyledi. Sayın bakanımız ve genel müdürümüz olaya büyük bir hassasiyetle yaklaşıyorlar. İnşallah burada bir mağduriyet yaşanmadan olay çözüme kavuşacaktır. Arkadaşlarımızla birlikte bunun mücadelesini veriyoruz." ifadelerini kullandı.

ANKARA'NIN KALBİ OLAN BİR BÖLGE

Ankara'nın modern bir spor kompleksine ihtiyaç duyduğunu anlatan Kandazoğlu, şunları kaydetti:
"Stat ve etrafına yapılacak olan spor tesisleri ülke sporumuz açısından çok değerli. Artık bu tesislerin biran önce yapılıp faaliyete geçmesi önemli. Bizler zaten ülke sporu için amatör spor kulüplerinin sayısının çoğaltılması ve sokaklardaki bütün çocuklarımız, herkesin spor yapabilir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim en büyük hedefimiz bu.

Dolayısıyla da Ankara'da ne kadar çok spor tesisi olursa ne kadar çok saha olursa çocuklarımızı, okullardaki öğrencileri bu alanlara çekip onlara spor yaptırabiliriz. 19 Mayıs Stadyumu’ da önemli. Buranın sadece stadyum olarak değil amatör spor kompleksi olarak yapılması planlanmakta bizde bu noktada görüşlerimizi Sayın Bakanımıza, genel müdürümüze ifade ettik.

Bu bölge çok güzel ve hassas bir bölge Ankara'nın kalbi olan bir bölge. Bütün branşların var olabileceği, modern tesislerin yapılarak amatör spor kulüplerin hizmetine sunulmasını arzu ediyoruz. Yetkililerden de bütün kulüpler adına bu hassasiyetin gösterilmesini canı gönülden istiyoruz. Bu konuda bize her türlü desteğini esirmeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’a hassasiyetlerinde dolayı çok teşekkür ediyorum”            
Yetkililer, 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkılmasına Ağustos ayında başlanacağını ve 41 bin 923 kişilik yeni stadyumun da 2 yıl içinde bitirilmesinin planlandığını aktardılar.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.