Amerikalı yazılımcılar uyarıyor: Kişisel veriler ortalığa saçılacak

Amerikalı yazılımcılar uyarıyor: Kişisel veriler ortalığa saçılacak

ABD merkezli siber güvenlik şirketi Quantum Defen5e’e göre, kamuya açık ağlar aracılığıyla gönderilen her türlü bilgi büyük bir risk altında. Kuantum bilgisayarların yaygınlaşmasıyla beraber mevcut şifre sisteminin alt üst olacağı öngörülüyor.

QD5 Genel Başkan Yardımcısı Tilo Kunz, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki verilerin ve küresel ölçekte kalabalık kitlelerin bilgilerinin, kuantum bilgisayarların yaygınlaşmasıyla ortalığı saçılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

1.jpg

Q GÜNÜ YAKLAŞIYOR

Kunz, Savunma Bilgi Sistemleri Ajansı yetkililerine yaptığı açıklamada, muhtemelen 2025 civarında dünyanın mevcut şifreleme yöntemlerini işe yaramaz hale getiren "Q-günü" olarak adlandırılan bir güne ulaşabileceğini ifade etti.

2.jpg

HER ŞEY RİSK ALTINDA

Bu durumda orduların uzun vadeli planları ve istihbarat bilgileri düşmanlara açık hale gelirken, işletmelerin fikri mülkiyet hakları çalınma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Kunz, isim vermeden yaptığı açıklamada, "Hasat yapan tek kişi biz değiliz, gelecekte bunların şifresini çözmeyi uman tek kişi de biz değiliz" dedi ve ekledi: "Kamuya açık ağlar üzerinden gönderilen her şey risk altında"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.