ANA CADDEYE İKİ YILDIR LAĞIM AKIYOR

ANA CADDEYE İKİ YILDIR LAĞIM AKIYOR

Keçiören’de bulunan Fatih Konutlarının dibindeki merdivenlerin altından iki yıldır lağım akıyor. Merdivenlerin önündeki kaldırıma akan lağım, mahalle sakinlerini bezdirmiş durumda... Mahalleli, yetkililerden yardım bekliyor.


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Keçiören Fatih Caddesi üzerinde bulunan, eski adıyla Ceceli Konutları olan Fatih Konutlarının önündeki merdivenlerin dibinde iki yıldır lağım akıyor. Akan lağım olduğu gibi ana cadde üzerindeki kaldırıma akıyor. Sözü edilen konutların altında mescit bulunuyor. Mescide giden vatandaşlar her seferinde bu pislikle karşı karşıya kalıyorlar. Bu durumdan bıkan mahalleliler problemin bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor.
PROBLEM İKİ YILDIR DEVAM EDİYOR
Konuyla ilgili gazetemizi arayarak şikâyette bulunan mahalle sakinlerinden Muhittin Kaya, gazetemizi takip ettiğini ve gündeme getirdiğimiz problemlerin bir bir çözüldüğünü söylerken söz konusu problemin de gündeme getirilerek çözülmesini istedi. Kaya, sözü edilen konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İki yıldır buradan lağım akıyor ve olduğu gibi ana cadde üzerindeki kaldırıma dağılıyor. Mescide gitmek için buradan geçerken ciddi problem yaşıyoruz. Havaların sıcak olduğu günlerde burası çok kötü kokuyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz.”
MESCİD DE ETKİLENİYOR
Fatih Konutlarının zemin katında bulunan Fatih Mescidinin imamı Serkan Aksoy ise problemin zaman zaman mescidi de etkilediğini söylerken şöyle devam etti: “Mescidin altında üç tane rögar bulunuyor, merdivenlerin dibindeki patlak ve caddenin altındaki kanalizasyon giderleri tıkandığı zaman geri basıyor ve mescidin içerisinde kötü koku meydana geliyor. Daha önceden mescidin bulunduğu bloğun dibinden akıntı vardı, şimdi ise diğer bloğun dibinden lağım akıyor. Problem iki yıldır devam ediyor, yetkililerden acil çözüm bekliyoruz.”
EVE GİDERKEN KARŞI KALDIRIMI KULLANIYORUM
Sözü edilen problemle ilgili gazetemize konuşan mahalleli esnaflardan Vahdettin Okur ise şunları söyledi. Lağımın aktığı yer çok kötü kokuyor. Eve giderken karşı kaldırımı kullanıyorum. Kaldırımdan geçen vatandaşlar pisliğin üzerlerine bulaşmaması için yola inip oradan geçiyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz.
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GELDİ AKINTI DAHA DA ARTTI
Problemin olduğu yerde Büyükşehir Belediye ekiplerinin kazı yaptığını söyleyen Okur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekipler geldi orayı kazdılar sonra üzerini toprakla kapatıp gittiler. Ancak söz konusu akıntı daha da çoğaldı. Problemin bir an önce çözülmesini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.