Ankara Ayaş arası kaç km? Ankara Ayaş arası kaç saat? Ankara’dan Ayaş’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Ayaş arası kaç km? Ankara Ayaş arası kaç saat? Ankara’dan Ayaş’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara’nın batı ilçelerden biri olan, domatesi ile ünlü Ayaş ilçesine nasıl gidilir, Ankara-Ayaş arası kaç km ve Ankara’dan Ayaş’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Ayaş yol tarifi.

Ayaş’ın, Osmanlı Dönemi’nde eğitim ve savaş konularında önemli bir yeri vardı. Ayaş, Sancak merkezi olması ve içerisinde bulundurduğu eğitim olanaklarıyla tarihsel ve kıymetli bir ilçe olma özelliği taşıyor. Peki, Ayaş’a nasıl gidilir, Ankara-Ayaş arası kaç km ve Ankara’dan Ayaş’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ayaş’a şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Ayaş arası kaç km? Ankara’dan Ayaş’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Ayaş’a gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara-ayas-arasi-kac-km-1-001.jpg

ANKARA AYAŞ ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Ayaş merkezi, 62,3 kilometredir. Ayaş, Ankara yolu güzergâhında gidiliyor. Bu istikamet üzerinden yapılan yolculuklar şahsi araçlarla, trafiğe de bağlı olmak kaydıyla ortalama 53 dakika sürüyor.
Bir diğer istikamet olan Ankara çevre yolunu kullanarak Ankara yoluna bağlanan vatandaşlar yolu 16 kilometre uzatmış oluyor. Bu mesafe ise yine trafiğe bağlı olmakla beraber 1 saat 8 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN AYAŞ’A GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Ayaş’a gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Ayaş’a giden EGO otobüsünün numarası 560-1’dir. 560-1 numaralı Ayaş EGO otobüsleri Ayaş’tan gelerek Ulus’tan devam ediyor ve sonra tekrar Ayaş’a gidiyor.

Ayrıca birde sadece Ayaş-Sincan seferi yapan EGO otobüsü seferi bulunuyor. Bu EGO otobüsünün numarası ise 560’tır. 560 numaralı EGO otobüsünün biniş ücreti tam biniş 15,25 TL, öğrenci biniş ise 8 TL’dir.

Ankara merkez-Ayaş arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 29 TL, öğrenci biniş 15 TL’dir.

ankara-ayas-arasi-kac-km-2.jpg

AYAŞ'A GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.
İlçe garajlarına gidecek yolcular, Ayaş’a servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Ulus güzergâhını takip ederek Ayaş’a ulaşıyor. Servis ücretleri ise EGO otobüsleri gibi tam bilet 29 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 15 TL’dir.

ankara-ayas-arasi-kac-km-3.jpg

ANKARA AYAŞ ARASI YOL TARİFİ

Ankara- Ayaş arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Ayaş arası yol tarifi için tıklayınız.

AYAŞ’TA GEZİLECEK YERLER

Ayaş, tarihi kent olmasının yanı sıra değerli kültürel özelliklere de sahip bir ilçe. Herkes tarafından bilinen en ünlü özelliği ise Ayaş domatesi ve Ayaş’ta ki dut ağaçlarıdır. Hatta öyle ki her yıl Ayaş’ta dut festivali düzenlenmektedir. Tarihleri takip ederek bu festivale katılım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Ayaş’ta ilgili ve meraklıları için gidilip görülmeye değer olan yerlerde vardır. Bunlar; Yağmur Dede Türbesi, Tarihi Paşa Hamamı ve Asartepe Kanyonu’dur. Bu yerleri gezerek güzel anlar yaşayıp, iyi anılar biriktirebilirsiniz.

ankara-ayas-arasi-kac-km-4.jpg

AYAŞ BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, 1951 yılında Ankara’nın Ayaş ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu okuduktan sonra dönemin şartları gereği eğitimine devam etmedi. Ailesi ile çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştı. Hayatı boyunca siyasetin içerisinde oldu. Daha önce Ayaş’ta belde belediyesi başkanlığı da yaptı. 2019 yerel seçimlerinde halkın çoğunluğunun oylarını alarak Ayaş Belediye Başkanı oldu. Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Demirbaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.