Ankara barajlarına temmuzda 6.6 milyon metreküp su geldi

Ankara barajlarına temmuzda 6.6 milyon metreküp su geldi

ASKİ, başkentin güncel baraj verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rakamlara göre barajlardaki toplam doluluk oranı yüzde 44,43 olarak ölçülürken, temmuz ayında barajlara ulaşan su miktarı haziran ayına göre önemli ölçüde azaldı.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi, başkentin içme suyu kaynaklarına ilişkin günlük baraj verilerini yayımladı. Açıklanan son verilere göre Ankara'daki barajların toplam doluluk oranı yüzde 44,43 seviyesinde kaydedildi. Güncellenen tablo, yaz aylarında su rezervlerindeki değişimi ortaya koyarken, temmuz ayında barajlara ulaşan su miktarında önceki aya kıyasla belirgin bir gerileme yaşandığını gösterdi.

Verilere göre temmuz ayı boyunca Ankara barajlarına toplam 6 milyon 617 bin 138 metreküp su girişi gerçekleşti. Günlük olarak takip edilen rezerv bilgileri, su kaynaklarının mevcut durumunu ortaya koyarken, aylık bazdaki değişimler de dikkat çekti.

HAZİRAN AYINA GÖRE GİRİŞ MİKTARI DÜŞTÜ

ASKİ'nin açıkladığı istatistiklerde, haziran ayında barajlara ulaşan toplam su miktarının 37 milyon 648 bin 408 metreküp olduğu bildirildi. Temmuz ayında kaydedilen 6 milyon 617 bin 138 metreküplük giriş, bir önceki aya göre önemli ölçüde daha düşük seviyede gerçekleşti.

Aylık veriler, barajlara ulaşan su miktarındaki değişimin düzenli olarak takip edildiğini ortaya koyarken, rezervlerin güncel durumu da açıklanan doluluk oranlarıyla birlikte kamuoyuna duyuruldu.

GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE ARTIŞ KAYDEDİLDİ

ASKİ tarafından paylaşılan bilgilerde geçen yılın temmuz ayına ait veriler de yer aldı. Kayıtlara göre 2025 yılının temmuz döneminde Ankara barajlarına toplam 4 milyon 46 bin 432 metreküp su ulaşmıştı. Güncel veriler, 2026 yılının temmuz ayında barajlara giren su miktarının geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek gerçekleştiğini ortaya koydu.

Başkentin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranı ve su giriş miktarları, ASKİ tarafından günlük olarak güncellenmeye devam ederken, yayımlanan son veriler Ankara'nın su rezervlerine ilişkin mevcut tabloyu gözler önüne serdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.