Ankara barajlarında doluluk oranı yüzde 40 sınırına yaklaştı
Başkentte içme suyu sağlayan barajlarda doluluk oranı yüzde 39,85 olarak kaydedilirken, sisteme giren ve tüketilen su miktarları da güncel verilerle açıklandı.
Ankara genelinde içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları güncellendi. Barajların toplam doluluk oranı yüzde 39,85 olarak ölçülürken, aktif doluluk oranı yüzde 32,85 seviyesinde kaydedildi. Toplam baraj hacminin 1 milyar 454 milyon 666 bin metreküp olduğu bildirilirken, mevcut su miktarının 579 milyon 680 bin metreküp olduğu açıklandı.
SU GİRİŞ VE ÇIKIŞ VERİLERİ
Barajlara gelen su miktarı 2 milyon 426 bin 66 metreküp olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde şehir şebekesine verilen toplam su miktarı 1 milyon 360 bin 327 metreküp olarak belirlendi. Sistemden en fazla su çekimi Kesikköprü Barajı üzerinden 578 bin 412 metreküp ile gerçekleşti. Kurtboğazı Barajı’ndan 429 bin 600 metreküp, Çamlıdere Barajı’ndan ise 244 bin 852 metreküp su alındı. İvedik Su Arıtma Tesisi aracılığıyla 1 milyon 252 bin 864 metreküp su şebekeye verildi.
ARITMA TESİSLERİ VE ŞEHİR BESLEMESİ
Pursaklar Su Arıtma Tesisi üzerinden 29 bin 715 metreküp, Çubuk Su Arıtma Tesisi üzerinden ise 39 bin 900 metreküp su şehir şebekesine aktarıldı. Farklı arıtma merkezlerinden sağlanan suyun, kentin günlük tüketim ihtiyacına katkı sağladığı belirtildi.
KULLANILABİLİR SU MİKTARI
Sistemde aktif olarak kullanılabilir su miktarı 427 milyon 973 bin metreküp olarak açıklandı. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 32,85 seviyesinde ölçüldü. Barajlardaki mevcut su seviyelerinin düzenli olarak takip edildiği ve verilerin güncellenmeye devam ettiği bildirildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.