Ankara Büyükşehir Belediyesi "İtfaiye Haftası" etkinliği düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi "İtfaiye Haftası" etkinliği düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), İtfaiye Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Hafta kapsamında ABB İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Ardından ABB binasında devam eden programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve itfaiye erlerinin yanı sıra belediye personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Ankara İtfaiyesi erleri, ABB binasında tatbikat düzenledi. Tatbikat esnasında ABB binasının çatısından aşağı iplerle inen itfaiye erleri Türk bayrağı açtı.

habericiiiissssitfaitye.jpg

Etkinlikte konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Türkiye'de ilk defa itfaiyecilik okulu mezunlarının kendi döneminde Ankara İtfaiyesi'nde göreve başladığını vurguladı.
Mansur Yavaş "Liyakatle sadece itfaiye bölümlerinden mezun 450 personel göreve başladı. Şimdi 100 personele daha izin verildi. Bu nedenle 100 personel daha alacağız. Filomuza 125 yeni araç kattık. 93 model bir adet köpük kulesi vardı, bir adet aldık, 2 adet ise organize sanayi bölgeleri ile işbirliği yaparak filomuza kattık. Yeni itfaiye istasyonları açtık. 2 tane daha itfaiye istasyonunun temelini yakında atıyoruz. 546 adet su tankerini çevre ilçelerdeki uzak köylere dağıttık ve eğitimler verdik."

Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinde Ankara İtfaiyesi'nden övgü ile bahsedildiğini anlatan Yavaş, "Bu kutlu ve zor mesleği yerine getiren başta Ankara İtfaiyesi olmak üzere ülkemizdeki bütün itfaiyelerin haftasını kutluyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.