Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden kadın dostu kent projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden kadın dostu kent projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde; MATRA Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları Hibe Programı aracılığı ile Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın dostu bir kent inşa etmek için paydaşlarıyla iş birliği yapmaya devam ediyor. MATRA Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları Hibe Programı aracılığı ile Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye’de bir ilk imza atarak Kadın Güçlenme Merkezi Projesi’ni hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, projeyi paydaşlarıyla sürdürmeye devam edecek.

24 AYLIK ÇALIŞMANIN SONUCU MASAYA YATIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri ve üniversiteler iş birliğiyle 24 ay boyunca yürütülen projenin kapanış toplantısında paydaşlar; sağlanan kazanımları ve sonuçlarını sunumlar eşliğinde değerlendirdi. Gelecek iş birliklerinin de masaya yatırıldığı kapanış toplantısına; Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wıjnands, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Gelincik Merkezi Başkanı Özlem Nazlı Atmaca, Kız Başına Genel Koordinatörü Hazal Öykü Cengiz, ABB bürokratları ve STK temsilcileri katıldı.

ara.jpg

ABB TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK

Kadın Güçlenme Merkezi çalışmalarında, STK temelli hizmet modeline geçilmesi ve üniversitelerin kadın çalışmalarını yerel yönetimlerle yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı sistemde yürütülecek.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.