Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde sıvat desteği sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde sıvat desteği sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi montajı desteğinde bulunmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak için çiftçilere verilen desteklere devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı özellikle kırsal mahallelerde (yayla ve mera alanlarında) otlayan hayvanların temiz su ihtiyacının karşılanması için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı yapmayı sürdürüyor.

9 BİN 995 SIVAT MONTAJI YAPILDI

Başkentli yerli üreticileri kalkındırmak için desteklerini sürdüren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik kırsal bölgelerde SIVAT montajı yapıyor. 2022 yılından beri devam eden proje kapsamında bugüne kadar 641 mahallede toplam 9 bin 995 adet oluk teslim edilirken, her noktaya 5 oluk ve 1 başlıktan oluşan sıvatın montajı gerçekleştiriliyor.

ara-002.jpg

ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Polatlı Yeniköseler Mahalle Muhtarı Ali Alcin tarafından gelen talep doğrultusunda harekete geçerek işlevini yitiren su oluğu yerine yepyeni sıvatın kurulumunu gerçekleştirdi. Yeniköseler Mahalle Muhtarı Alcin, “Su oluğumuz eskidiği için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına müracaatta bulunduk. Sağ olsunlar bugün de geldiler sıvatlarımızı monte ediyorlar. Eski sıvatlarımız çok yıpranmıştı. Hayvanlarımızı suyla buluşturabilirsek ne mutlu bize. Bu konuda Mansur Başkan’ıma ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.