Ankara çevresinde yol çalışmaları nedeniyle trafik düzenlemesi

Ankara çevresinde yol çalışmaları nedeniyle trafik düzenlemesi

Başkent ve çevre bağlantı yollarında sürdürülen yapım ve otoyol projeleri kapsamında bazı güzergâhlarda şerit kapatma ve yön değişikliği uygulamasına gidildi. Sürücüler için farklı noktalarda kontrollü ulaşım sağlanıyor.

Ankara ile Kahramankazan arasındaki Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 51 ile 54’üncü kilometreleri arasında yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle Ankara’dan Kahramankazan yönüne giden trafik geçici olarak kapatıldı. Ulaşım, Kahramankazan’dan Ankara yönüne ayrılan yol üzerinden çift yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Ankara-Kırıkkale yolunun 15 ile 16’ncı kilometreleri arasında 18 Aralık 2025 tarihinden itibaren devam eden çalışmalar kapsamında Kırıkkale’den Ankara istikametine giden iki şerit trafiğe kapatıldı. Araç geçişleri sol şerit üzerinden denetimli şekilde sürdürülüyor.

ANKARA-SAMSUN HATTINDA OTOYOL ÇALIŞMASI

Ankara-Samsun D200-14 kara yolunun 32 ile 33’üncü kilometreleri arasında, 4 Şubat 2026 ile 4 Nisan 2026 tarihleri arasında Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu yapım çalışmaları yürütülecek. Ankara yönünde sağ banket geçici olarak kapatılacak, trafik akışı kontrollü biçimde devam edecek. Aynı proje kapsamında Ankara-Samsun yolunun 19 ile 20’nci kilometreleri arasında 11 Aralık 2025 ile 11 Mart 2026 tarihleri arasında her iki yönde sol şerit ulaşıma kapatıldı. Sürücüler diğer şeritleri kullanarak ilerleyebilecek.

POLATLI VE ÇUBUK YOLUNDA ALTERNATİF GÜZERGÂH

Polatlı-Ankara yolunun 44 ile 46’ncı kilometreleri arasında inşa edilen Turkuaz Köprülü Kavşağı nedeniyle Eğitim Tesisleri Köprülü Kavşağı ile Polatlı yönündeki bağlantı kolları ulaşıma kapatıldı. Trafik akışı alternatif güzergâhlardan sağlanıyor. Çubuk-Şabanözü yolunun 22 ile 25’inci kilometreleri arasında sürdürülen bölünmüş yol yapım faaliyetleri sırasında belirli kesimlerde kontrollü geçiş uygulanıyor.

Ankara Çevre Otoyolu’nun 0 ile 1’inci kilometreleri arasında, İstanbul-Kırıkkale istikametinde Susuz Köprülü Kavşağı sağ toplayıcı yolunda şerit daraltması yapıldı. Çalışmalar süresince trafik işaret ve yönlendirmelerine uyulması istendi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.