Ankara çevresinde yol çalışması! Sürücüler için kritik uyarı

Ankara çevresinde yol çalışması! Sürücüler için kritik uyarı

Karayolları Genel Müdürlüğü, Ankara ve çevre illeri kapsayan çok sayıda güzergahta yol yapım, üstyapı yenileme ve kavşak düzenleme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Ankara bağlantılı devlet yollarında devam eden bakım, onarım ve yapım faaliyetlerine ilişkin güncel trafik bilgilendirmesini yayımladı. Açıklamaya göre, başkentten çevre illere ulaşımı sağlayan birçok ana arterde ulaşım kontrollü şekilde devam ediyor. Çalışmaların sürdüğü kesimlerde sürücülerden trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri istendi.

Gerede-Kızılcahamam-Ankara güzergâhında Kızılcahamam-Gerede yönündeki 21 ile 22'nci kilometreler arasında yol yapım faaliyetleri nedeniyle ulaşım karşı yönden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor. Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda da farklı kilometrelerde devam eden çalışmalar nedeniyle bazı bölümlerde Ankara yönü, bazı kesimlerde ise Kızılcahamam yönü trafiğe kapatıldı. Trafik akışı karşı şeritten çift yönlü olarak sürdürülüyor.

ANKARA ÇIKIŞLARINDA KONTROLLÜ TRAFİK UYGULANIYOR

Ankara-Kırıkkale yolu üzerinde farklı noktalarda üstyapı onarım ve otoyol bağlantı çalışmaları devam ediyor. Bazı bölümlerde şerit daraltması uygulanırken, bazı kesimlerde ise trafik karşı yönden çift yönlü olarak veriliyor. Kırıkkale-Delice-Samsun yolunda yüksek standartlı demiryolu inşaatı nedeniyle belirli kilometrelerde ulaşım servis yolu üzerinden kontrollü olarak sağlanıyor.

Ankara-Konya yolunda Karahamzalı, Çimşit Kavşağı ve Kömüşini mevkilerindeki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım çeşitli kesimlerde karşı şeritten çift yönlü veya yan bağlantı yolları kullanılarak gerçekleştiriliyor. Ankara-Bala-Karakeçili güzergâhında da üstyapı yenileme faaliyetleri nedeniyle trafik tek platformdan iki yönlü olarak devam ediyor.

KAVŞAK VE YOL YAPIM PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Polatlı-Ankara yolunda Turkuaz Köprülü Kavşağı'nın yapımı sürerken, Ankara yönündeki bazı bağlantı yolları geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Sürücüler servis yollarına yönlendirilirken, Ayaş-Polatlı yolunda TOKİ Kavşağı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü şekilde sağlanıyor. Polatlı-Yunak yolunda asfalt kaplama yenileme çalışmaları da belirlenen kilometrelerde devam ediyor.

Çubuk-Şabanözü yolu üzerinde bölünmüş yol yapımı kapsamında bazı noktalarda yol daraltması uygulanırken, trafik kontrollü olarak akıyor. Eskişehir bağlantılı Mihalgazi-Hekimdağ ve Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yollarında ise yol yapımı ve genişletme çalışmaları nedeniyle sürücüler alternatif güzergâhlara yönlendiriliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, çalışmaların devam ettiği tüm kesimlerde hız sınırlarına uyulması ve trafik yönlendirmelerinin dikkate alınması gerektiğini bildirdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.