Ankara için 4 günlük uyarı: Dışarı çıkmayın

Ankara için 4 günlük uyarı: Dışarı çıkmayın

Ankara'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 12 derece üzerinde olacağının açıklanmasının ardından Valilik ve Büyükşehir Belediyesinden "Dışarı çıkmayın" uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yüksek sıcaklık uyarısında bulunduğu Ankara için Valilik ve Büyükşehir Belediyesinden de açıklama geldi. Ankara'da 4 gün boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin 12 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, aşırı sıcaklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

ankaraa.jpg

4 GÜNLÜK UYARI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma gününe dikkat edilmesi istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 11.06.2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak daha da artacağı; Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 °C üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıkların Ankara genelinde azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Ankara'da beklenen en yüksek sıcaklıklar: 34 - 36 dereceler civarında seyredecektir.

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

ankara.jpg

11.00 - 16.00 ARASINDA DIŞARI ÇIKMAYIN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Başkentlileri uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada vatandaşların saat 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli olunması istendi.

Büyükşehir Belediyesinin açıklaması şu şekilde:

"Meteoroloji tahminlerine göre Başkentimizde 11.06.2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerinden başlayarak daha da artacağı; Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 °C üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

Başkentimizde olumsuz durumlar yaşanmaması adına kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ile yaşlılarımızın ve çocuklarımızın önümüzdeki günlerde 11.00 ile 16.00 saatleri arasında tedbirli olmalarını önemle rica ederiz."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.